Jak zapojím motor od rolety aby se po 3. minutě roleta zavřela?
vasekaro:
Pro pana Fuka
To jsem už jednou měl.Koupil jsem UC-222 od Jablotronu,napájení 220V a měl i funkci časovače.To co Vy píšete.To bylo dobrý,až do té doby než někdo zmáčknul dálk.ovládání (chtěl oteřít roletu)při autom.zavření.(časovač)
Motor mi odešel nevím ,jakým systémem je řešeno dolů a nahoru u tohoto motoru.Jinak by UC-222 byla přesně to co teď scháním.Motor má 4 dráty-zem,nulu,vlevo a vpravo.Stalo se vlastně,že napětí šlo do obou směrů najednou.Motor má koncové spínače na sílu odporu rolety.Když byla roleta zavřená,tak byl motor pořád pod napětím .
vasekaro:
Pro pana Schwarze
Do Jablotronu jsem psal a zatím žádná odpověď.
vasekaro:
Pro pana Kurku
Já vím,že UC-216 má jenom specifikované vlastnosti,které udává výrobce.S tím jsem počítal a jsem s tímto zařízením spokojen.Ale,aby to nebylo jednoduché mám zlobivé podnájemníky.J inak bych tento problém neřešil.
Jenom pro zajímavost orig.dálk.ovlá dání od výrobce stojí 11tis.Kč.Tuto cenu jsem neakceptoval a hledal jsem na trhu něco levnějšího.A to se mi povedlo v ceně 2tis.kč v četně ovladačů.Jenom je problém s těmi nájemníky.V rodině zavírají všichni.
To relé je určitě dobré řešení( (poklona) za radu),ale ještě počkám na další rady.3 tis.je celkem dost,ale možná mi nic jiného nezbyde.Bezpeč nost doma preferuji,protože kriminalita jde prudce nahoru a to je teprve začátek.
Fuk Tomáš:
Citace: vasekaro 01.11.2010, 15:37
To jsem už jednou měl.Koupil jsem UC-222 od Jablotronu,napájení 220V a měl i funkci časovače.To co Vy píšete.To bylo dobrý,až do té doby než někdo zmáčknul dálk.ovládání (chtěl oteřít roletu)při autom.zavření.(časovač)
Motor mi odešel nevím ,jakým systémem je řešeno dolů a nahoru u tohoto motoru.Jinak by UC-222 byla přesně to co teď scháním.Motor má 4 dráty-zem,nulu,vlevo a vpravo.Stalo se vlastně,že napětí šlo do obou směrů najednou.Motor má koncové spínače na sílu odporu rolety.Když byla roleta zavřená,tak byl motor pořád pod napětím .
UC-216 a UC-222 jsou velmi podobné, rozdíl je v napájení a osazených relé - Vy jste zřejmě používal u UC-222 režim č. 2 - dlouhý impuls, a to je nemlich to samé jako režim garážových vrat u UC-216.
Já používám oba typy - jeden mj. na střešní okno a druhý mj. na garážová vrata.
K tomu současnému sepnutí obou směrů: slušný pohon to má ošetřeno, aby nedošlo k problému. Pokud to ten váš ošetřeno nemá, tak to udělejte tak, že budete ovládat roletu jen přes to pomocné relé, které jste tam přidal, a až toto relé budete ovládat dálkáčem/spínačem. To už se pohádat nemůže.
Bambus:
Žádný trubkový pohon nemá koncáky na tlak atp. Jsou tam koncáky buď mechanické / inbus/ nebo elektrické / tlačítka / .
Když už jste chtěl zhotovit bastl tak jste se měl někde pořádně poradit a ne koupit něco jenom proto protože je to levné .
Jednoduchý bastl může vypadat i takto : pohon - relé CRM-91H - napaječ -tlačítko -přijímač -ovladač . Samumprásk bez pohonu cca 4 tis při použití renomovaných výrobců . O tom že by mělo být zabezpečení chodu pohonu při otevřených dveřích , a zabezpečená spodní hrana vrat / roleta je namontována jako vrata / ani nemluvě . Že jste se stal výrobcem je jasné a že by jste měl dodržet EN 12 345 je také jané . Ne kvůli vám , ale kvůli těm nájemníkům aby se na vás nevozili až se něco stane .
Samozřejmě nejideálnějším řešením je originál ŘJ pro rolety a to už dnes taky nestojí majlant , můj odhad do 6-7 tis i s ovladačem / Somfy/
PS : docela bych chtěl být u toho až si někdo povyběhne ze dveří jen tak pro cokoliv a roletka se za ním automaticky zavře .
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana