Jak musí být vzdáleno uzemnění hromosvodu?

<< < (2/4) > >>

Fuk Tomáš:
Tu otázku myslíte tak, že jako když žádný z těch dvou domů nemá hromosvod, tak do nich a jejich blízkého okolí nemůže udeřit?

Jaroslav Ratiborský:
Citace: tatahub  16.10.2010, 20:12

Rodinný dům bez antény a jiných "trčících" záležitostí, hlavní uz. přípojnice ve sklepě,
připojen PEN,
obvodový zemnič,
vodovodní potrubí,
jak daleko musím instalovat uzemnění oddáleného hromosvodu,
abych uzemnění nemusel s přípojnicí spojovat,
a tudíž nemusel počítat s dílčím bleskovým proudem v objektu vzhledem k návrhu PO.
Přípojka nn. je provedena kabelem.

To co jsem vám napsal je citace z platných norem-říjen 2010-  žádné špatně a podobné bláboly.

midob:
Citace: Jaroslav Ratiborský  18.10.2010, 20:36

To co jsem vám napsal je citace z platných norem-říjen 2010-  žádné špatně a podobné bláboly.
Pokud to srovnám s předešlým textem ...
Citace: Jan Hájek  18.10.2010, 18:50

Špatně!Jeden dům, jeden systém, jeden potenciál!
Už se to tu řešilo x.
Ten předpoklad, že bleskový proud si zabalí uzlíček a vydá se skrz zeminu někam do pryč, když pár metrů daleko je super zem na PEN je přinejmenším laickou naivitou, raději se obraťte na nějakého odborníka.

... tak z toho vychází, že pan Ratiborský veřejně označuje výroky Jana Hájka za bláboly. Pana Ratiborského neznám, nevím co pro elektrikáře udělal. Pokud sleduji diskuse, tak zde jen čeříte vodu. Pan Hájek vystupuje veřejně a pokud vím, tak se na něj lidi rádi obrací.
A pane Ratiborský, Hájek tu ochotu nemá v popisu práce mimo pracovní dobu! Za to vy máte své bojovné útoky nonstop, a jako hobby, že? Nebo je to už diagnóza?

tatahub:
 (poklona)  Pane Ratiborský za poskytnuté info. z norem ,  nicméně ty jako takové nemohou nikdy postihovat veškeré problémy z praxe,tudíž alespoň já mám pro každou oblast svého "Guru" ,kterému důvěřuji,a v oblasti hromosvodů je to p.Hájek,který je v této problematice všeobecně uznávaný odborník.

Fuk Tomáš:
Citace: Jaroslav Ratiborský  18.10.2010, 20:36

Vy si rád slova normy "nemusí se, není nutné" vykládáte jako "nemá se". To je ale hluboký omyl.
Většinou to znamená "bylo by lepší to udělat, ale jestli chcete šetřit za každou cenu..."

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana