Jak musí být vzdáleno uzemnění hromosvodu?

<< < (4/4)

tatahub:
Pane Ratiborský,pokud bych se nechtěl zabývat vzdáleností uzemnění ,  tak sem nepíšu.....,nicméně tu vznikla zajímavá právní otázka:
když si opět vezmu výše popsaný příklad dvou domů vedle sebe bez hromosvodu ,  nebude náhodou soused,který si hromosvod zřídí zodpověden za škody jež mě tímto vzniknou ,  pokud nebudu mít nainstalovanou PO třídy I?

Kamil Novák:
Citace: tatahub  20.10.2010, 22:00

... nebude náhodou soused,který si hromosvod zřídí zodpověden za škody jež mě tímto vzniknou ,  pokud nebudu mít nainstalovanou PO třídy I?

Zajímavá úvaha. Jenomže aby mohl být někdo za něco odpovědný, musel byste mu prokázat zavinění.  (bigbb)
A to je často hodně těžké i v daleko exaktnějších případech, než je atmosférická elektřina.  :-\

Fuk Tomáš:

když si opět vezmu výše popsaný příklad dvou domů vedle sebe bez hromosvodu ,  nebude náhodou soused,který si hromosvod zřídí zodpověden za škody jež mě tímto vzniknou ,  pokud nebudu mít nainstalovanou PO třídy I?

Přirovnal bych to k tomu, když pojedete po dálnici se starou sotva brzdící šunkou a prásknete do auta, které před vámi dojelo stojící kolonu a v poklidu zastavilo, majíce brzdy v pořádku.
Zkuste na tom řidiči vpředu vymáhat náhradu škody, která vznikla na Vašem autě  :D

Jaroslav Ratiborský:

Pane Ratiborský,pokud bych se nechtěl zabývat vzdáleností uzemnění ,  tak sem nepíšu.....,nicméně tu vznikla zajímavá právní otázka:

Vy jste se  v úvodní otázce ptal cituji : jak daleko musím instalovat uzemnění oddáleného hromosvodu,
abych uzemnění nemusel s přípojnicí spojovat,
Já jsem vám odpověděl citací norem proto postrádám smysl této Vaši reakce.
Pokud chcete založit nové téma máte možnost.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana