Kdo ví jak pracuje zařízení aktivní hromosvod?

<< < (10/13) > >>

SMILEK:
Tak ještě jednou, zlatíčka, po stopadesátéosmé ...  ;)

1) Popis funkce ESE a CTS je mimo mnoha jiných míst např. zde
www.lightnings afety.com/nlsi_lhm/magic.pdf
(vím, anglicky, ale snažte se ...  :)) spolu s vysvětlením, že se to už mockrát testovalo (mj. včetně NASA boys) a je to v podstatě na draka. Tedy jako ozdobná náhrada starších jímacích tyčí se to hodí,  ale ta cena  (zle).

2) Nepřekvapují mne stálé zástupy nevěřících. Koukněte se, kolik se tu prodá zázračného nádobí,  dek, vysavačů a jiných drahých nesmyslů. Kolik máme konspiračních teorií o 11.9.,  o letu na Měsíc, o Strašicích  (dance). Docela se divím, že ESE ještě nejsou prodávány na poznávacích zájezdech s obědem a s překvapením nakonec (pro manželské páry náhradní hlavici navíc).
Mimochodem, můj bývalý šéf měl na dveřích kanceláře moc pěknou samolepku s nápisem "Zkušenost nelze kopírovat". Když jsem ji viděl před mnoha lety poprvé,  taky jsem si něco myslel. Dnes už vím.

3) Zásah objektu s aktivákem v ČR se probíral už i tady na Elektrice.

4) Když to teda chcete vědět, v té "aktivní" hlavici nic aktivního není. Ale to už bylo pod bodem 1).

5) Bohužel dokud nedojde k úmrtí lidí v objektu chráněném iluzí o ESE, k následnému vyšetřování v Krvavých Novinách a k soudnímu procesu, budou prodavači těchto iluzí beztrestní. Myslím, že v dějinách lidstva to nebude první případ  :-\.

6) Některá témata (asi pět typů) v naší diskusi jsou velmi vděčná a protočí se i několikrát ročně. Vždy vznikne vlákno o dvanácti stranách, jehož informační hodnota je limitně blízká ničemu. Ale tohle vlákno nějak drhne. Taková doba a zatím jen tři stránky? :o

Fuk Tomáš:
Pavle, dík za odkaz na ten hezký článek.
Dovolil bych si přeložit poslední odstavec:

CTS a jímače ESE jsou novodobé inkarnace „kouzelných“  výrobků, se kterými obcházel Melvillův podomní obchodník (Lightning-Rod Man) – ozdoby bez jakékoli nezávislého potvrzení, že naplňují fantastické přísliby, prodávané úlisným obchodníkem kořistícím z obav svých zákazníků z blesků a využívajícím jejich omezené znalosti ochrany před blesky.

Autorem tohoto výroku je William Rison, Professor of Electrical Engineering, New Mexico Institute of Mining and Technology, Socorro, New Mexico 87801
který se v laboratořích v horách Nového Mexika osobně výzkumem blesků zabýval.

Ještě nějaká otázka, jak fungují? Nijak!

František Šohajda:
Citace

3) Zásah objektu s aktivákem v ČR se probíral už i tady na Elektrice.

Ano..Ale nikdo neřekl jaké měl uzemění?Bylo  to  na horách v kameném podloží a tam se nízká hodnota dělá móóc těžko!Pokud by měl uzemění hala-bala tak se nedivím že i do aktiváku uhodilo a hotel shořel!
Pak se argumentuje že je k ničemu! ;)

PS:Nejsem zastánce aktiváků, ani jejich prodejce... ;)
     Ale objektivní názor jsem tu nikde nečetl.../jsou dvě skupiny a to hodně radikální pro a proti >:(/

Jan Hájek:
To je právě ta argumentace, která jim umožňuje tak dlouho se na trhu pohybovat. Pokud něco vyhodnocují stylem toto není stoprocentní takže pr pr.
Ale toto řešení má víc jak třetinovou úspěšnost tak na tom něco bude.
Uvědomte si, že pokud přijdu s , ,novinkou,,  ,  tak je argumentace na mé straně a přesvědčuji já.
Ovšem v tomto případě je neustále vyzýván (respektive on je i jediný kdo dokáže logicky argumentovat) ten, jehož řešení je standardní a i přes zjevnou zcestnost je ten horší neustále brán jako téměr rovnocenná strana. Celkově to poskytuje hezký přehled o současné kvalitě vzdělání

SMILEK:
Citace: František Šohajda  16.10.2010, 08:57

Ano..Ale nikdo neřekl jaké měl uzemění?Bylo  to  na horách v kameném podloží a tam se nízká hodnota dělá móóc těžko!Pokud by měl uzemění hala-bala tak se nedivím že i do aktiváku uhodilo a hotel shořel!
Pak se argumentuje že je k ničemu! ;)

PS:Nejsem zastánce aktiváků,  ani jejich prodejce... ;)
     Ale objektivní názor jsem tu nikde nečetl.../jsou dvě skupiny a to hodně radikální pro a proti >:(/

Vyjímečně s Vámi nemohu souhlasit, pane Šohajdo.
1) Maličký problém je v tom, že tehdy prý neuhodilo do aktiváku (ač asi mělo  ;D ). Druhý nepatrný problém je v tom, že Vaše první věta neobsahuje žádná fakta, ale jen názory přesvědčující okolí o možném scénáři. Psychologové tomu říkají manipulace. Naštěstí vidím v dalším řádku smajlíka a tak schovávám své zbraně,  neb to s námi myslíte nejspíše dobře  :D.
2) I v horách a na skalách stojí různé objekty (pokud to mám vztáhnout na svůj obor, tak třeba stanice telekomunikačních sítí) a přesto nehoří. Víte proč? Za menší obnos prozradím ...  (dance)
3) Tématem není,  zda je dobré či špatné uzemnění. Otázka zněla, jak pracuje AH. Odpověď známe už léta. Úplně stejně,  jako klasická tyč stejné výšky. Že je zneužíváno nevědomosti majitelů nemovitostí a investorů různými podvodníky? Vždyť je to tak se vším a všude. Zde je jen rozdíl v tom, že podvodníci využívají strachu lidí z blesků a nízkou míru znalosti fyzikálních zákonitostí.
Tedy, nechť si majitelé domů klidně nechají montovat AH. Ale dle platné normy musí být aktiváky na střechách ve stejném počtu a výšce, jako klasické tyče. Pokud tak neučiní,  riskují všichni zúčastnění průšvih a v případě smrti lidí i vězení. Že by to pak s AH bylo drahé? A kdo je nutí stavět AH?
4) Nepoužívejme zde, prosím, pojem "objektivní názor". Nic takového neexistuje. Je jen větší či menší shoda na obecně známých principech fungování věcí a procesů. Občas se také stává,  že špatně přijímaná novinka se nakonec ukáže být správnou volbou. Když Diviš postavil svůj meteorologický stroj (předchůdce AH),  hnali jej následně vidlema. Jenomže on to netlačil (se značným finančním ziskem) do každé rodiny a neporušoval tehdy platné normy platná královská nařízení  ;). Podstatou "nenávisti" odpůrců směrem k zastáncům AH není nedůvěra k novinkám, ale značný finanční rozdíl ve prospěch prodávajícího při (vztaženo k dnešní úrovni znalostí) nulovém rozdílu v účinnosti a nechuti odpůrců jít do neetického boje o vyšší zisk a vyšší riziko průseru  :( .
A o tom to právě je, že ...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana