Kdo ví jak pracuje zařízení aktivní hromosvod?
Jaroslav Ratiborský:
Citace: Jan Alin 13.10.2010, 23:01
Jediné dostupné informace jsou ty které mají výrobci a prodejci na svých stránkách, to to sem opravdu chcete kopírovat?
Ne nechci to by byla neplacená reklama a té je tady už dost.
Já jsem jen konstatoval skutečný stav nic víc.
Jiří Schwarz:
Já bych si dovolil pohled "z jiného úhlu"
Padlo tady něco o Řecku a několika dalších evropských zemích...
Česko je země, kde je nějaká čestnost bouřek a nějaký "průměrný" počet blesků za rok.
Ale jsou místa na zemi, kde je mnohonásobně vyšší výskyt blesků, několikanásobn ě vyšší počet dnů v roce, kdy je zaznamenána bouřková činnost.
Zmapoval někdo seriozní a "dostatečně nezávislý odborník" jak to vypadá na takových místech, jaké tam jsou používány hromosvody?
Přispěji na paměťovou kartu a baterie do foťáku tomu, kdo přiveze solidní fotodokumentac i hromosvodů z nějaké dovolené do exotické země "s hodně bouřkami"...
Jan Hájek:
Citace: Jiří Schwarz 14.10.2010, 23:21
Zmapoval někdo seriozní a "dostatečně nezávislý odborník" jak to vypadá na takových místech, jaké tam jsou používány hromosvody?
Ano a tyto výzkumy probíhaly hlavně koncem 19. století.
Na základě těchto prací a tisíců dalších byly tvořeny všechny normy a předpisy pro ochranu před bleskem.
Velmi mnoho informací z těch dob (díky vypršení autorských práv) lze najít již i online na webech jako je archive.org a dalších jednotlivých knihoven.
Texty jsou především v němčině, francouzštině a angličtině. Pokud je někdo omezen pouze na svůj mateřský jazyk, doporučuji nejbližší technickou knihovnu a literaturu z 50-tých až 70-tých let minulého století.
Dost pochybuji, že by někdo zaplatil a začal dělat znovu to, co již bylo před sto lety uděláno.
Je to stejná šance na vznik jakou by měla studie : Vliv gramotnosti na kvalitu života v podmínkách střední Evropy.
tatahub:
K původnímu tématu,co tedy ve skutečnosti schováno v "aktivní hlavici" , měl jste to někdo možnost vidět?
Rudolf Šála:
Citace: tatahub 15.10.2010, 15:06
K původnímu tématu,co tedy ve skutečnosti schováno v "aktivní hlavici" , měl jste to někdo možnost vidět?
Nejspíše tam bude ''prd zakletý v lucerně'' ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana