Kdo ví jak pracuje zařízení aktivní hromosvod?
Jan Alin:
Citace: Milan Illek 13.10.2010, 22:23
Bohužel, zatím tady nikdo neuvedl negativní případ funkce tohoto zařízení.
Negativní funkci toto zařízení nemá, prostě je to jímač jako každý jiný. Negativní je to že výrobce uvádí ničím nedoložené vlastnosti. Pokud by se umisťoval do normálního hromosvodu jako takové vylepšení tak ať ale pokud se na velkém objektu školy objeví jen tento jímač a od něj dva svody tak to považuji za nepřípustné riziko. Výrobci těchto zařízení hřeší na to že ochrana před blesky je už z principu jen o pravděpodobnos ti a trochu se to v této oblasti přehání kvůli obchodním zájmům výrobců.
Jan Alin:
Citace: Jaroslav Ratiborský 13.10.2010, 22:32
Z 33 odpovědí je zřejmé,že na otázku nezná nikdo z odpovídajích odpověď.
Je to zajímavé.
P.S Aktiváků nefandím.
Jediné dostupné informace jsou ty které mají výrobci a prodejci na svých stránkách, to to sem opravdu chcete kopírovat?
Milan Vrabec:
Citace: Jaroslav Ratiborský 13.10.2010, 22:32
Z 33 odpovědí je zřejmé,že na otázku nezná nikdo z odpovídajích odpověď.
Je to zajímavé.
P.S Aktiváků nefandím.
Podľa mňa plnohodnotná odpoveď ani neexistuje. Je to niečo ako Perendev, MEG....... čiže "nefunguje to ale nikomu to nehovor, možno tom zarobíme".
IM:
Citace: Jan Alin 13.10.2010, 22:57
Negativní funkci toto zařízení nemá...
Měl jsem na mysli, že nikdo zde neuvedl případ, že by v důsledku použití a.h. vznikly škody při zásahu bleskem v daném místě.
Nějaké příklady mrakodrapů z Malajsie pro nás asi nejsou aktuální.
Jan Alin:
Citace: Milan Illek 13.10.2010, 23:27
Měl jsem na mysli, že nikdo zde neuvedl případ, že by v důsledku použití a.h. vznikly škody při zásahu bleskem v daném místě.
On ten úder do budovy a následné škody není zas tak častý případ jak by se mohlo zdát z medializace pár případů a aby tam byl ještě aktivní jímač a prokázalo se že je to v důsledku jeho použití, to už by byla velká náhoda. Statistická data nemám k dispozici ale vemte si kolik opravdových škod od přímého úderu blesku na objektu jste za posledních deset let ve svém okolí viděl, já jen v televizi které věřím asi jako aktivnímu hromosvodu. Zato od přepětí které přišlo po různých vedeních jsem viděl i řešil škod dost, jenže na to nemá vliv druh jímače použitý na střeše.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana