Kdo ví jak pracuje zařízení aktivní hromosvod?
Fuk Tomáš:
Citace: František Šohajda 16.10.2010, 08:57
Ale objektivní názor jsem tu nikde nečetl...
A jak byste si takový objektivní názor představoval? To je něco podobného jako hranatá koule.
Názor je z principou subjektivní, a při zvažování, ke kterému se přiklonit, byste asi měl brát v úvahu, kdo ten názor vyslovuje, na jakých základech (prokazatelných skutečnostech či fantaziích) si ten názor vytvořil, o jaké argumenty ho opírá, čím vyvrací argumenty oponentů, zda má z hlásání toho názoru nějaký prospěch a zda ten názor ladí s Vaším poznáním přírody, vědy a techniky.
Kdyby aktivní hromosvody fungovaly, já bych byl první, kdo by si ho koupil. Jsem od přírody hračička, technika mě baví a bouřka mě fascinuje. Neváhal bych ani vteřinu.
IM:
Citace: Fuk Tomáš 16.10.2010, 12:37
Kdyby aktivní hromosvody fungovaly...
Pro mě je dost těžko přijatelné, že v polovině Evropy dělali ochranu před bleskem blbci, kteří neví , že na Elektrika. cz se o tom mohou dozvědět.
Fuk Tomáš:
Citace: Milan Illek 16.10.2010, 13:00
Pro mě je dost těžko přijatelné, že v polovině Evropy dělali ochranu před bleskem blbci, kteří neví , že na Elektrika. cz se o tom mohou dozvědět.
Ano, je to smutné, zvlášť když nemusí hledat poučení jen na Elektrika.cz, ale mohou se poučit i ve výzkumných zprávách fyzikálních laboratoří, evropských nebo severoamerický ch normách, stanoviscích CENELEC a podobně.
Háček je v tom, že oni to nejsou blbci. Padly tu mnohem výstižnější charakteristik y.
Jan Alin:
Tak koukám že padají argumenty ze všech stran ale jen stylu já mám pravdu. Najde se sponzor na zakoupení jedné hlavice aktivního hromosvodu a na její následnou zdokumentovano u pitvu která prokáže že tam nic není a je to podvod nebo něco nalezne a to něco bude podrobeno dalšímu zkoumání aby se dokázalo že je to podvod. Pak by bylo možno podat i trestní oznámení že někdo lže a podvádí zákazníky.
Jinak povídat si o tom můžeme klidně dlouho, nic proti tomu ale nikam to zjevně nevede.
Fuk Tomáš:
On to ale není podvod do té míry, že by uvnitř nic nebylo nebo že by uvnitř bylo něco, co nic nedělá. Pokud vím, je uvnitř nějaký laděný obvod a jiskřiště. Nějakou drobnou energii je to schopno akumulovat a následně nějaký slabý výboj vyvolat.
Potíž je v tom, že nejsou známy věrohodné výsledky, které by potvrzovaly, že to má nějaký měřitelný vliv na místo či četnost zásahu blesku.
To ale Vámi navrhovaným postupem neověříme, a tak nám nezbývá, než něčemu věřit - buďto výzkumům nezávislých fyzikálních laboratoří, anebo slibům prodejců aktivních jímačů.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana