Co je to vodič pro ochranné pospojování ?
panpztetr:
Chápu tedy dobře, že pokud nebudu v koupelně používat nějaké poškozené spotřebiče, tak se nic stát nemusí?
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: panpztetr 06.10.2010, 20:03
Chápu tedy dobře, že pokud nebudu v koupelně používat nějaké poškozené spotřebiče, tak se nic stát nemusí?
Pokud znáte nějakou revoluční metodu, jak zajistit 100% bezporuchovost spotřebičů, svět vám bude vděčný (kromě revizáků) a Nobelovka vás nemine!
Milan Kunert:
Vlezl jsem pod vanu a zjistil jsem, že tam mám připojené k jedné noze dva vodiče, takže asi nějaké ochranné pospojování tam mám. Nevím ale kam vedou a vzhledem k bezpečnosti bych si chtěl nechat od elektrikáře to ochranné pospojování nechat zkontrolovat. Jak elektrikář zjistí, zda to správně funguje?
panpztetr:
to bylo jen teoreticky, samozřejmě že člověk nikdy neví. Mohl by být vodič veden třeba v liště, kdybych to pospojování nechal udělat? Mám koupelnu přes celý dům od jističů a nerad bych kopal do zdí...
Petr Doležal:
Citace: František Šohajda 06.10.2010, 06:21
. . . Co ale zárubně? Mají od výrobce místo /šroub/ na pospojení? . . .
Počátkem 70.let při svépomocné družstevní výstavbě se s tím elektrikáři nepárali. K zárubni přivařili drát FeZn a hajdy s ním pod betonovým potěrem k litinové vaně a poté do instalační stoupačky, kde se setkal s drátem od kolíku koupelnové zásuvky.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana