Co je to vodič pro ochranné pospojování ?
Jan Alin:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 05.10.2010, 20:15
Ochranné pospojování se snaží na všechna nebezpečná místa přivést potenciál shodný s potenciálem země (tedy ten, jaký se vyskytuje na vašich chodidlech). Potom i v případě poruchy vámi protékat žádný proud nebude, protože bude všude okolo vás stejný potenciál (libovolně velký, ale stejný).
A já myslel že když ho to jen zajímá že si na vrabce na drátu přijde samostudiem sám. :D
panpztetr:
Teď už to chápu, (poklona) . Co mohu dělat, když tam není ochrané pospojování a koupelnu si teď nemohu dovolit předělávat. Mám na zásuvkách jako jedinou ochranu FI.
Martin H.:
Citace: panpztetr 05.10.2010, 20:27
Co mohu dělat, když tam není ochrané pospojování a koupelnu si teď nemohu dovolit předělávat.
Riešenie to nie je, ale môžete si napr. uvedomovať riziko pre seba a rodinu.
Potenciálne nebezpečné su kovové veci v dosahu, ku ktorým vedie hocijaká pre elektriku vodivá cesta. Pri poruche a pri dotyku jednej takej veci vás to môže nepríjemne prekvapiť a pri súčasnom dotyku dvoch takých predmetov aj zabiť.
František Šohajda:
Kovová vana mívá šroub na uchycení pospojení...
Co ale zárubně?Mají od výrobce místo /šroub/ na pospojení??
Pokud výrobek jako takový nemá místo pro uchycení třeba pospojení a vy ho tam budete "nějak" vrtat,poškodíte tím výrobek ,protože ten není určen pro toto zapojení od jeho výrobce!!
/To je výrok pracovníka technické inspekce../ Pak "babo" raď.. ;)
Pavel Ryšavý:
Citace: panpztetr 05.10.2010, 20:27
Co mohu dělat, když tam není ochrané pospojování a koupelnu si teď nemohu dovolit předělávat.
Pozvěte si do domu elektrikáře (revizáka, projektanta ...) a zkuste to s ním probrat, ono to většinou jde, každá stěna má dvě strany. I obklady lze obejít ....
Ale radit takhle od stolu, když neznáme situaci ... Křišťálovou kouli mám zrovna v opravě
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana