U PD hromosvodu z roku 2006, nemusí být proveden výpočet rizika?
Jan Alin:
Citace: Jan Hájek 29.09.2010, 16:08
No ale o to právě jde, v dotazu je jako datum kolaudace uvedeno září 2009, tedy již osm měsíců po ukončení platnosti ČSN 34 1390, takže pokud nebyla prováděcí dokumentace vytvořena spolu s dokumentací pro stavební povolení, musel mít již projektant i stavebník jasné termíny jednotlivých fází stavby i výhledové kolaudace, takže si museli být tohoto rizika vědomi.
V případě že výchozí revizi hromosvodu stihli ještě v době platnosti 1390 tak je to tedy v pořádku. To že se kolaudace posunula neznamená přeci že se vše musí předělat.
Jan Hájek:
Nevím jaké maximální stáří RZ je možné pro kolaudaci, předpokládal bych tak 3 měsíce.
Ví to někdo?
Jan Alin:
Citace: Jan Hájek 29.09.2010, 17:35
Nevím jaké maximální stáří RZ je možné pro kolaudaci, předpokládal bych tak 3 měsíce.
Ví to někdo?
U výchozí je to jasné, ta má platnost po celou životnost zařízení protože je jen jedna. Jak to bere úředník při kolaudaci nevím ale vím o případu výchozí revize elektroinstala ce staré 4 roky (stavba se na čas pozastavila) a nevadilo to.
Pavel Horský:
Citace: Jan Hájek 29.09.2010, 16:03
Stavební řízení
§ 110
(4) Pokud předložená projektová dokumentace není zpracována oprávněnou osobou, stavební úřad řízení zastaví.
§ 111
(1) Stavební úřad přezkoumá podanou žádost a připojené podklady z toho hlediska, zda stavbu lze podle nich provést, a ověří zejména, zda
b) projektová dokumentace je úplná, přehledná, byla zpracována oprávněnou osobou14) a zda jsou v odpovídající míře řešeny obecné požadavky na výstavbu,
Poznámka 14: 14) Zákon č. 360/1992 Sb., o výkonu povolání autorizovaných architektů a o výkonu povolání autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, ve znění pozdějších předpisů.
To mě velice pobavilo. ;D
Kdo na stavebním úřadě prozkoumá připojené doklady a kdo ohodnotí, zda lze podle nich stavbu provést? Jediné co úředníci udělají je to, že se podívají, zda je na PD autorizační razítko.
To, že i autorizovaný technik nebo Ing. nakreslil paskvil nikdo nepozná.
Přál bych vám všem vidět, co se odevzdává u nás v Podbořanech na stavebním úřadě!
Ing. Landa a jeho PD jsou pověstnými paskvily nad všechny paskvily nejpaskvilovat ější. A nikoho na úřadě to netrápí.
Stále se tu povídá o požadavku autorizace, ale kdo z ČKAIT dohlíží na své ovečky. Nikdo. Mám neblahý pocit, že jim jde jen o prachy. Nic víc pro ně není podstatné.
Sakra, zase jsem se tak vytočil....... .............. ....
Jan Alin:
Citace: Pavel Horský 29.09.2010, 18:46
Sakra, zase jsem se tak vytočil....... .............. ....
Jo jo, také mě stoupá tlak když si vzpomenu na náš stavební úřad, co chce po někom za blbosti a co zas naopak někomu pustí. O kvalitě projektů nemluvě. (doh)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana