U PD hromosvodu z roku 2006, nemusí být proveden výpočet rizika?

<< < (4/4)

H:
Citace: Miroslav Macek  29.09.2010, 15:20

V kterém předpisu je uvedeno, že projekt musí obsahovat výpočet rizika ? Já myslím, že to takto explicitně uvedeno nikde není ...

Je uvedeno, že musí být proveden. Ale kým, to už tam pravda není ...

Pro stavby uvedené v odstavci 1 musí být proveden výpočet řízení rizika podle normových hodnot k výběru nejvhodnějších ochranných opatření stavby.
vyhláška 268/2009 Sb. o technických požadavcích na stavby, § 36

H:
Kód:

vyhláška č. 499/2006 Sb.,  příloha 1, bod 1.4.1 h):
pro  bleskosvody  stručný  popis  zařízení, způsob provedení s  uvedením místních uzemňovacích podmínek
Teď tu mám dokumentaci ke stavebnímu povolení, kde projektant píše: "Na střeše domu bude zřízena hromosvodová jímací soustava, provedení, počet svodů atd. bude stanoven dle souboru ČSN EN 62305-1-4."
Toť veškeré řešení ochrany před bleskem v dokumentaci pro stavební povolení. Fikané.
Na uzemnění se nějak zapomnělo.

Podle mého názoru by výpočet rizika měl být už součástí dokumentace pro stavební povolení, ale nikde pro to nemůžu najít pořádnou oporu (citovaná definice "stručný  popis  zařízení, způsob provedení" je asi dost nejednoznačná).

Pavel Horský:
Také si myslím, že by měl být výpočet řízení rizika součástí dokumentace určené ke stavebnímu řízení.
Podle čeho pak projektant napíše do technické zprávy zařazení objektu do nějaké skupiny LPS?
Je pravda, že se mi snad ještě nedostala do rukou PD, která by výpočet obsahovala. Projektanti si třídu asi vždy jen vycucají z prstu. To jen já se snažím jako ten blbec dodržovat vše jak má být. Pak jsem ve výběrovkách drahý. Nikdo neřeší, že ten levný je vlastně podvodník. Nikoho to nezajímá. Ani úřady a dokud budou oni slepý a hluší, pak se nic nezmění.

Jan Franěk:
Citace: Pavel Horský  04.03.2011, 07:49

To jen já se snažím jako ten blbec dodržovat vše jak má být. Pak jsem ve výběrovkách drahý. Nikdo neřeší, že ten levný je vlastně podvodník. Nikoho to nezajímá. Ani úřady a dokud budou oni slepý a hluší, pak se nic nezmění.

A jsme zase na začátku většiny našich problémů. Nikoho to vlastně nezajímá, spíš to všem vyhovuje. Proč asi?

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana