Mám spojit páskem FeZn 30x4 HOP s HDS?

<< < (3/4) > >>

Jiří Buben:
Pásek uložte jak píšete do zeminy nejméně 10 cm pod kabel, viz ČSN 33 2000-5-54 článek NA 10.3.1. Písková vrstva pod i nad kabelem by měla být minimálně 8 cm, viz ČSN 33 2000-5-52 článek 521.N11.13 a 521.N11.14.

Martin Mlkar:
Je správné to spojit takto:
1. Připojit pásek na sběrnu PEN v přípojkové skříni
2. Uložit do zeminy min. 10cm pod kabel
3. Spojit s uzemněním (se základovým zemničem) budovy.
4. Vyvést na HOP.

Jde mě zejména o bod č.3. jestli to mohu spojit se základovým zemničem nebo se tomu radši vyhnout.

I když vzhledem k základovému zemniči, bude kontakt nebo velmi malá vzdálenost mezi páskem prakticky vždy. A vodivě spojené to bude tak jako tak vzhledem ke spojení základového zemniče a HOP.

Štefan Beláň:
Citace: Martin Mlkar  22.09.2010, 00:33

Mějme přípojkovou skříň (HDS) vně budovy (cca 10m od budovy) a HOP (hlavní ochrannou přípojnici) v budově. Na HOP bude připojen základový zemnič,  bod rozdělení,  sprchový kout, plyn, voda, přep. ochrany atp. Mám, mohu nebo musím spojit HDS s HOP např. páskem FeZn 30x4?

Citace: Martin Mlkar  26.09.2010, 00:20

1. Připojit pásek na sběrnu PEN v přípojkové skříni

Jde mě zejména o bod č.3. jestli to mohu spojit se základovým zemničem nebo se tomu radši vyhnout.

TO: Mlkar

Připojit základové uzemnění k HOP je první a základní normativní povinnost
Nechápu co zde stále řešíte a proč se snažíte zasahovat do uzemnění HDS, které řeší vlastník distribuční sítě,  a normativní povinnosti se chcete vyhnout? >:(

Martin Mlkar:
Citace: Štefan Beláň  26.09.2010, 17:37

Nechápu co zde stále řešíte a proč se snažíte zasahovat do uzemnění HDS, které řeší vlastník distribuční sítě,  a normativní povinnosti se chcete vyhnout? >:(

Ale pane Beláň já jsem přeci nic takového nenapsal.

Naopak jsem psal, že to provedené bude:
Citace: Martin Mlkar  26.09.2010, 00:20

A vodivě spojené to bude tak jako tak vzhledem ke spojení základového zemniče a HOP.

Radim Strycharski:
To Mlkar:
Především si uvědomte, že připojením uzemnění do HDS zasáhnete do zařízení, které má ve správě někdo jiný než vy, konkrétně provozovatel distribuční soustavy. Takže předně musíte svůj záměr oznámit jemu a mít od něj vyjádření.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana