Musí být konkrétní vzdálenost hromosvodu od zdiva?
Fuk Tomáš:
Citace: Petr Starosta 06.09.2010, 01:29
se mi zkrátí vzdálenost hromosvodu od fasády ( cca na 2cm )
Jiná věc ovšem je, že průchod bleskového proudu svodem je provázen nejen ohřevem vodiče a příp. jiskřením na svorkách, ale také cuknutím vodiče. Z toho důvodu je předepsáno použití netříštivé trubky pro skryté svody, ne?
Vzdálenost 2 cm od polystyrenu je myslím tak akorát na to, aby při obvyklé rozteči podpěr svislého vedení ten drát bouchl do fasády a poškodil ji. Přinejmenším v místech ohybů, před a za nimi bych nějakou tu podpěru přidal.
Jan Hájek:
Ještě jeden , ,drobný,, problém, tazatel neuvádí dle ktré normy je ochrana před bleskem navržena, abychom v odpovědích nesměšovaly dvě různé.
Rozmahel Vladimír:
http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,12394.0.html
Jaroslav Ratiborský:
Je to holt věda.
Marek Lukavský:
Citace: Petr Starosta 06.09.2010, 01:29
Při zateplení domu polyesternem se mi zkrátí vzdálenost hromosvodu od fasády ( cca na 2cm ), odporuje to nějakým normám, nebo je vše v pořádku? Jaká musí být vzdálenost mezi fasádou domu a hromosvodem?
Dnes je možnost umístit svody i do fasády, příští týden mi zrovna toto provedení budou dělat na domě, na který má ještě přijít zateplení polystyrenem. Hromosvodař řekl, že to není vůbec problém realizovat.
vám jde asi o stávající hromosvod, možná byste ale mohl právě svody vyměnit za skryté svody a "utopit" je v tom zateplení.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana