Proč nemusí být proudový chránič na elektrickou troubu?
Jan Franěk:
Přesně tak, norma je doporučení minimálních bezpečnostních požadavků. Proto vše co bezpečnost ještě zvíší je v pořádku.
Ale i já se vyhýbám zapojení všeho za chránič, obzvlášť, když jsem donucen použít centrální. Pokud ovšem projekt řeší více chráničů v objektu, tak to je jiná práce a navíc mě i více těší.
František MIKO:
Před mrazákama taky nemusí být chránič, ví někdo kompletně, co nemusí být chráněno chráničem - to by mne zajímalo, ale obecně souhlasím, že zásuvky pro všeobecnou potřebu do 20 A - tam je to jasné !!
Jirka Š. Svejkovský:
S tím mrazákem bych to viděl asi takto. Pokud se jedná o mrazák někde v kuchyni, kde není jistota, že tam bude i za pár let, chránič být musí. Pokud si ale umístíte pultový mrazák někde ve sklepě RD, kde bude pravděpodobně pořád, dá se uznat nechráněná zásuvka.
Zásuvka, která je určena pro napájení konkrétního zařízení nemusí být chráněna FI:
- kotel
- mrazák ve sklepě
- označené zásuvky v kancelářích pro PC, servery, laboratorní a jiné přístroje, kopírky... Předpokládá se poučení zaměstnanců, že do těchto zásuvek smí být připojeny pouze tyto přístroje.
IM:
Citace: František MIKO 01.09.2010, 07:50
Před mrazákama taky nemusí být chránič...
Ale může... a je po problému.
Pavel Ryšavý:
Popravdě řečeno, neustále mne překvapují diskuse na téma proč v domácnosti NEdávat na některé spotřebiče, nebo vývody proudový chránič.
Nenapadá mne opravdu žádný spotřebič určený pro domácnost, který by bránil použití FI. Případně aparát jehož nevypnutí má pro mne větší cenu než osazenstvo domácnosti.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana