Co má dělat investor, když nemůže sehnat projektanta?

<< < (3/17) > >>

František Šohajda:
Situace asi bude začínat někde jinde...podíve jte se kolik se dnes učí lidí na elektrikáře... .před 30 lety dvě třídy
po 30 lidech pro stavební organizaci dnes je tam v ročníku 5 studentů elektro??...Jak jsem měl před nějakým rokem studenty 2 ročníku na praxi, no podle řeči je nevzali na zedníky tak šli na elektrikáře /dnes jak vím už v tom nedělají,protože je to hodně složité(ta elektrika)/......Proč by se stále učili novým normám a pod....
Sehnat projektanta elektro třeba do půl roku je velmi velký problém, tak se zavolá /Lojza/ a udělá instalaci bez projektu....po kud se chce někdo připojit na veřejnou síť tak musí mít revizi...bez revize ho nikdo nepřipojí,bez projektu nelze udělat revizi...a jsme zase na začátku situace......

Pavel Horský:
Nemyslím, že by byla zase až tak velká nouze o projektanty. Zde jde spíš o to, že se nechce nikomu za projekt platit. 

Miroslav Minařík:
Citace: Pavel Horský  27.07.2010, 10:34

Nemyslím, že by byla zase až tak velká nouze o projektanty. Zde jde spíš o to, že se nechce nikomu za projekt platit. 

Nemyslíš? No možná u vás v Podbořanech.

raj:
Že existuje elektrikář ví asi každý.
Že existují revizní technici ví cca 50 procent lidí. (kolik revizí potřebuje běžný člověk za život ...)
Kolik lidí za svůj život potřebovalo projektanta?
Projektant je nenápadné a často skryté povolání. Proto ten nedostatek.

Citace

Takže si myslím, že ono sousedské drátování pomalu vymizí a odborníci budou mít zelenou.
Elektrikařina jako řemeslo má jednu velkou smůlu. Šroubovák (třeba od šicího stroje) má doma každý, štípačky a nůž taky a rozholit a přišroubovat "drát" není taková práce, jako vyzdít příčku či navařit rozvod plynu. Takže já jsem v tomto směru pesimista.

A co se týká poskytování informací zde:
Pokud zde poradit nechci či se to příčí mému svědomí či profesní cti, tak jednoduše neodpovídám. Rady o projektantovi či odborníkovi stejně nikam nevedou. Zůstane-li dotaz bez odpovědí, tak to asi něco znamená. Žádná odpověď je taky odpověď.

Miroslav Minařík:
Citace: Zdenek Rajmont  27.07.2010, 16:31

Zůstane-li dotaz bez odpovědí, tak to asi něco znamená. Žádná odpověď je taky odpověď.

Tedy navrhuješ než psát "obraťte se na ....",  tak raději nereagovat?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana