Co má dělat investor, když nemůže sehnat projektanta?

(1/17) > >>

Miroslav Minařík:
Pánové stále zde posíláme lidi k projektantům, ale oni jaksi nejsou.

Šel jsem mezi stavebníky a ptal se. Katastrofa. Vůbec se nedivím. Poptávka převyšuje nabídku a ti, kteří jsou dají cenu a dodací termín takový, že si to každý raději nechá nakreslit v hodpodě na ubrousek.

A teď "babo raď"!
Nějaké předpisy a postupy "jak by to mělo být",  když odborníci nejsou, nejsou. Musí si poradit osamělý voják sám.

Pak přichází sem, do diskusí a my ho s důvěrou posíláme k projektantovi. (Sami netušíme ke kterému)
Není zde něco divného?

raj:
Citace

Není zde něco divného?
Je. (vlastně není)
1. Pokrytectví. Každý zde na tomto fóru udělá občas v praxi nějakou "prasárnu". Ale zde jsem ten nejlepší, nejpoctivější ,  chodídí encyklopedie norem, které chronicky dodržuji ...
2. Hloupost.  Přece nebudu někomu vysvětlovat funkci schodišťáku, když jsem to pochopil sám až po deseti letech praxe, křížovému spínači nerozumím a dvojtlačítko je dar od Boha ?

Jirka Š. Svejkovský:
Pane Raimonte, neberu to jako urážku, to určitě ne, máte možná z části pravdu. Jenom si myslím, že hodně podceňujete jádro této diskuse.

Miroslav Minařík:
Je to taková směsice pocitů a nálad.

Na jedné straně chceme někomu poradit.
Na druhé toho někdo zneužívá.

Na jedné straně se někdo upřimně ptá.
Na druhé ho podezříváme, že obchází projektanta.

Psaná diskuse nemůže nahradit osobní jednání. Psaná diskuse by měla být o faktech, nikoliv o pocitech. Bohužel se tomu nedá zabránit ...

Nepropadejme skepsi zcela.

Odbočil jsem ...
Dostal jsem se do role stavebníka a vychutnávám si dodavatele plnými doušky. To jsou zážitky. Prý zákazník náš pán. hahaha
Nejvíc mě baví nabídky "bez dokladu".
A projektant? Ani já jsem ho nesehnal. Když už konečně byl k mání solidní zedník se svou partou bylo pozdě na projekt. A to přísahám, že bych ho chtěl.

K tomu bych potřeboval stavební dozor a koordinátora řemesel. Schodař zapomene, opozdí se a všechny navazující termíny padají jako domino. Omlouvám se ... A vy se už samozřejmě nezlobíte, že?

Sehnat řemeslníka, kterému už věříte je nadlidský úkol. A sehnat elektrikáře?
Už vás napadlo se podívat na takovou problematiku očima neelektrikáře? Já ano.
Už se jim nedivím.

Možná by to stálo za reportáž ...

Aleš Dobrovolný:
Citace: Miroslav Minařík  27.07.2010, 00:45

Sehnat řemeslníka, kterému už věříte je nadlidský úkol. A sehnat elektrikáře?
Už vás napadlo se podívat na takovou problematiku očima neelektrikáře? Já ano.
Už se jim nedivím.

Už kdysi dávno jsem přesně o tomto psal. A ruku na srdce, pokud by za mnou někdo přišel, abych mu namaloval projekt na RD, poslal bych ho do dáli... .

Dneska každý "designer" bere za návrh www prezentace v rozzsahu 5-10 stránek  15 až 30 kKč. Zkuste si říct totéž za elektro projekt. A to nemluvím o tom, že úroveň znalostí musí být u projektanta o řád vyšší.

Radši budu, jako vedlejšák, dělat ty www stránky... .

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana