Co má dělat investor, když nemůže sehnat projektanta?
raj:
Citace
Tedy navrhuješ než psát "obraťte se na ....", tak raději nereagovat?
Přesně tak.
Miroslav Minařík:
Citace: Zdenek Rajmont 27.07.2010, 17:53
Přesně tak.
Ale jak tuto myšlenku oznámíš tak velkému fóru?
Jiří Buben:
Že by byl nedostatek projektantů elektro, tak to si nemyslím. jen v okruhu 12 km jich na internetu dohledám asi 6. Jiná otázka je o jejich kvalitách. Že je problém sehnat v relativně krátkém časovém úseku projektanta, není pro mě argument ale výmluva. Podívejte se na kvalitního obkladače. Já jsem si s ním domlouval termín 5 měsíců předem, protože toho má zkrátka požehnaně a ostatní řemesla, tesaři, pokrývači atd. jsou na tom podobně.
František Šohajda:
Citace
Jiná otázka je o jejich kvalitách.
Není elektrikář jak elektrikář a to platí i u projektanta ! Udělat projekt a pak ho x krát předělávat.... to asi není to pravé ořechové. :(
A ten "lepší projektant" má skoro na 1 rok dopředu zakázky.
Kvalitní projekt na hromosvody...t o už se ani nedá říci kvalitní a nekvalitní.... musí se brát alespoň nějaký :'(
Rudolf Slezak:
Sehnat projektanta elektro není zas tak těžké.Dobří projektanti se ani moc nezabývají RD,nebo byty.Ten tak akokorát řekne ať si to vyprojektuji a nakreslím,protože většinou RD do 25A jsou standarty.Poté udělá kontrolu a podepíše se.
Když to zadám mladému,tak to dopadne stejně ,protože zase nemá praxi.
1, Nebylo by lepší kdyby projekty např. u RD do 25A mohl dělat elektrikář s praxí
2,Možná by bylo i kvalitních projektantů,kdy by u zk.vyhl.50 byl dodržován ods.1 par.10vyhl.50(pokud ještě platí)
3,Živnost projektování by byla vázána na odbornost s praxí ,alespoň montážní
Nejlepší je vždy v projektu , , pospojování bude provedeno dle ČSN,,
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana