Jaké jsou v současnosti na českém trhu nejlepší LED žárovky?

<< < (7/12) > >>

Rudolf Šála:
Hlavně si všimněte jak ty nejvýkonější LED žárovky mají obrovský chladič a pro zesílení světla čočkou....

Ivan Menhard :

LED pásek je opravdu asi nejlepší z celé LED technologie pro osvětlení.  :)

Vít Rotrekl:
 Já zase přemýšlím že LED žárovky osadím do auta (obrysový světla, blinkry, brzdovky). Rozhodně ne do hlavních svštlometů.
 V interierech bych je použil vyloženě jako dekorační osvětlení. třeba ty pásky...

Fuk Tomáš:
Citace: Vít Rotrekl  28.06.2010, 05:39

Já zase přemýšlím že LED žárovky osadím do auta (obrysový světla, blinkry, brzdovky). Rozhodně ne do hlavních svštlometů.

Obrysová světla - v pohodě
Blinkry - jako náhrada 21W žárovek ne, dostupné LEDkové náhrady nemají dostatečnou svítivost. Jako doplňkové (spec. konstrukce) v pohodě.
Jako brzdové - dtto co blinkry.
Jako speciální LED světla pro denní svícení (DRL) - perfektní

Problém u náhrady 21W (21/5W) žárovek je v tom, že u dnes dostupných LED čipů byste potřeboval do těch LEDek naprat cca 3W, a k tomu utratit cca 3 W na předřadném odporu. To už je dohromady moc na to, aby se to spolehlivě uchladilo ve stísněných podmínkách svítidla, a ještě k tomu v hokém létě. Pokud se ten předřadný odpor dá jinam (ne do patice) anebo se použije spínaný regulátor, tak to jde, ale znamená to zásah do elektroinstala ce auta.

Rudolf Šála:
Vít Rotrekl:

Hlavně si nejprve zjistěte zda jsou ty světla homologovaná pro silniční provoz. Aby jste pak nezplakal nad výdělkem až vás chytnou četníci  ;D

Jinak abych dodal k těm předřadníkum: čipy se užívají jen RGB LED, že? U normálních jednobarevných LED stačí předředřadný odpor s jednocestným usměrňovačem. I když některé LEDky nepotřebují usměrnění a ze střídavého proudu propustí jen kladnou ''pulvlnu''.

Vít Rotrekl:
to: Tomáš Fuk, Rudolf Šála: Diky za upresnění. Doplňkovýá obrysovýá světla nechci. Nelíbí se mně to "nabastlení na auto. Líbilo by se mi to integrované do světla... Takže asi LEDky nebudou :(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana