Jak reagujete na nabídkuTrend 24 od E.ON do konce června 2010?
Rozmahel Vladimír:
To mně taky dostalo. Jeho zaměření je spíše do NATO. Stáje jsou prázdné, možná by se dala udělat volská jízda. Tím by se elegantně mohl vyřešit problém přebytku hovězího masa. (beach)
Vladimír Šťavík:
Taky jsem tu skvělou nabídku někam odhodil. Také mi od E.ONu došla nabídka na plyn. Včera mi volal zástupce firmy E.ON a zjišťoval co na jejich nabídku říkám.
Myslím si, že ten úvazek na 2 roky je reakce na nabídku RWE popřípadě jiných dodavatelů. Upíšete se na 2 roky a nemůžete odejít. Je to prostě strach z odlivu zákazníků. Proto nabídnou mírné slevnění, ale bez znalosti cen na příští rok to nemáte s čím porovnat. Navíc se to týká pouze silové elektřiny, která dělá pouze polovinu z celkové ceny. A distribuční náklady a ostatní fakturované položky porostou.
Zeptal jsem se, zda nabídka na odběr plynu od E.ONu platí pouze s odběrem elektřiny. Není to prý nutné.
Takže nyní mám možnost odebírat výhodně plyn od E.ONu a elektřinu od RWE. Takže nevím. Zeptám se však ještě svého pekaře jestli nemá ještě lepší nabídku. Uvidím.
P.S. Poplatky za distribuci s klesající spotřebou rostou. Přenosová soustava si na své peníze musí přijít.
Hugo K.:
Každou slevu a výhodu musím tvrdě zaplatit.
Rozmahel Vladimír:
Ten strach z odlivu zákazníka má ale dvě podoby. Jednou je to, že není li zákazník, není kšeft. To by se ale ještě dalo oželet. Horší je ale to, že pro zákazníka je již nasmlouvaná a nakoupená elektřina ve větší míře předem. " Neuvázaný zákazník " může ale podle zákona odejít v celkem krátké době k jinému obchodníkovi a tomu původnímu pak zbyde nasmlouvané množství elektřiny, které ale nikdo nevezme zpátky. Musí ho tedy zaplatit. Navíc ale takováto eletřina, která byla nasmlouvaná, ale není spotřebována spadne do tzv.režimu odchylky. To je ale velmi nepříjemné, protože je pak vlastně účtován sankční poplatek, který dosahuje až hodnoty nekolika Kč/kWh. Obchodník tedy tratí 2x.
Ideální stav by byl, kdyby původní obchodník prodal tuto elektřinu nastupujícímu obchodníkovi, tratil by méně. To ale v praxi nemožné, protože tyto informace nemá, navíc nový obchodník novou energii může koupit levněji, atd... Plošný odchod zákazníků pak může znamenat problém i pro firmu velikosti E.ONu.
Miroslav Minařík:
Citace: Rozmahel Vladimír 24.06.2010, 12:12
Ideální stav by byl, kdyby původní obchodník prodal tuto elektřinu nastupujícímu obchodníkovi, tratil by méně. To ale v praxi nemožné, protože tyto informace nemá, navíc nový obchodník novou energii může koupit levněji, atd... Plošný odchod zákazníků pak může znamenat problém i pro firmu velikosti E.ONu.
Vláďo jestli tomu dobře rozumím bylo by pro obchodníka lepší odběrateli prodat (smluvně dopředu) X MWh energie. Tedy to by mohl tedy zvýhodnit ještě víc!
(norm)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana