Máte zkušenost s tím, že by nový elektroměr počítal víc, než je skutečný odběr?
Fuk Tomáš:
Citace: Rozmahel Vladimír 24.05.2010, 13:26
Byl by to začarovaný kruh.
Bezpochyby.
dolacko:
Nakoľko sa ma tento problém profesionálne dotýka, trochu som sa na tým zamyslel a dospel som k následujúcim záverom:
1. Problém ktorý tu popísal p. Fuk vznikne iba pri záťaži so slabým učinníkom a iba v prípade ak je zapojená medzi dve fázy bez stredného vodiča. V okamihu pripojenie PEN sa tento systémový nedostatok neprejaví.
2. K chybnému meraniu bude dochádzať iba pri záťaži medzi dvoma fázami s učinníkom horším ako 0,5. Nad túto hodnotu bude už meranie v poriadku, teda bezchybne.
Použil som príklad p. Fuka s tým, že som uvažoval záťaž 4kVA s rôznym účinníkom od 0 do 1.
Pripájam grafy, o ktoré opieram moje tvrdenie.
To Rozmahel: Osadené fakturačné elektromery v domácnosti merajú naozaj iba činný výkon, tak ako aj tento problémový elektromer. Za odber jaloviny samozrejme nemôže distribútor zatiaľ maloodberateľo v nijako sankcionovať.
Čo sa týka môjho nicku, nie som mladší brat, som to ja dolac. Neviem čo sa mi stalo s mojim profilom, ale od nejakého času nemôžem vstupovať do 30 dňovej zóny dostupných diskusii, ale naopak mám prístup iba do archívu. Tak som si musel vytvoriť druhý nick - dvojča. ;D
To Mužik: skontrolujte, či nemáte takto pripojený niektorý spotrebič.
Petr Mužík:
dodávám slíbené výsledky v příloze:
Jen pro opětovné ppřipomenutí, kotelna je sice napojena na 3f elektroměr, ale využívá pouze 1 fázi (celá kotelna jede na 230V) - další dvě jsou ukončeny na svorkách, a příkony na kotelně jsou následující:
2x čerpadlo 45W
2x čerpadlo (elektronika) - max. 350W (jedou zhruba na 75% výkon)
2x kotel - dle štítku max. 4A
Minulé dny jsme zkusili postupně odpojovat všechna zařízení a zjistili jsme, že po odpojení jednoho čerpadla (350W) bylo vše OK, jedná se o čerpadlo Grundfos UPS 25-60 180. Přiznám se, že opravdu moc nechápu jak takové čerpadýlko může zpět dodávat cca 50kW do sítě.
Petr Mužík:
Další pokrok, mluvil jsem dnes s techniky s Grudfosu (jinak se omlouvám, to čerpadlo bylo UPE 25-60 180). Vypadá to opravdu na vydné čerpadlo - to je 1. možnost, ale pro ně byla pravděpodobněj ší ta, že jedno topné čerpadlo přetáčí to druhé a tím se chvová jako generátor s obrovskou jalovinou, což je hlavně vidět na přiložených tabulkách...je ště budeme dva dny testovat (přehazovat čerpadla mezi sebou) opět dám vědět a snad už budeme znát výsledek....my slím, že tohle je opravdu zkušenost pro všechny, vždyť zatím (1/2 roku) vznikla škoda cca 50.000,- Kč .-(
Kamil Novák:
TO Mužík : můžete sdělit v jakém programu byly vaše přílohy vytvořeny ?
Mám Excel 2002 a ten si s nimi odmítá rozumět. :-\
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana