Máte zkušenost s tím, že by nový elektroměr počítal víc, než je skutečný odběr?

(1/16) > >>

Petr Mužík:
Je to záhada - už nevím jak to jinak napsat - v srpnu minulého roku, došlo k výměně elektroměru společné spotřeby (ET 404) - spotřeba byla cca 12kWh denně. Výměna byla provedena za nový (bohužel nevím typ, ale digitální - šedý nižší),  všechno bylo OK, než se zapla kotelna v domě, v tom spotřeba narostla na 4 násobek - 50kWh, revizní technik usoudil, že bude asi špatný - požádalo se o kontrolu, tím se dodal elektroměr nový, a problém přetrvává - pak jsem byl přizván já...
Abych to zhrunul - hlavní jištění 3P/25A/B - elektroměr - odvod na společnou spotřebu - jištění kotelny - podružné měření v kotelně.
Kotelna max odběr 22kWh/denně - ale je to nereálné, odběr spíše odpovídá podružnému měření - cca 9kWh/denně
Společná spotřeba - max 1 kWh/denně, tzn. cca 10 kWh - vše odpovídá měření při starém elektroměru ET 404 - nyní spotřeba při zapnutí kotelny - podružný 10kWh, hlavní (E.On) 50 kWh, nedalo nám to, připojili jsme přímo za elektroměr tepelný spotřebič 2kW - všechno OK (za hodinu naměřil 2kW),  bohužel za den na to opět 50kWh, tak včera jsme s kolegy ještě provedli to, že jsme před elektroměr E.Onu dali náš - spotřeba: podružný kotelna 8kWh, náš před E.On 9kW, E.On 48 kWh - odběr cca 2A na jedné fázi (L2, L3 - odběr zanedbatelný). A dnes přišla další rána - první vyměněný elektroměr je dle cejchu OK...tak už opravdu nevím......

#112#

Miroslav Revús:
Napadla ma blbá myšlienka. Negenerujú sa v kotolni harmonické prúdu? Niekde v hlave sa mi točí myšlienka, že elektronické elektromery ich vidia. Ale je to len myšlienka bez reálneho podkladu. Privádza ma k nej skutočnosť, že nový elektromer nameral pri ohmickej záťaži správny odber.

Fuk Tomáš:
Můžete uvést seznam napájených zařízení, typy a příkony?

Petr Mužík:
takl jsem trochu zjišťoval - a světe div se - dodavatel elektroměrů pro E.On mi říkal, že jsem asi 6, který se s tímto problémem za půl roku objevil - stejně jako já, na sítí elektroměry načítají víc, ale na zkušebně je vše OK.
Nakonec jsem sehnal spojení přímo na výrobce a ten mi zapůjčí 4Q elektroměr pro kontrolu - musím říct, že jednání s firmou bylo na úrovni, je vidět kdo si váží zákazníků  :).
Jinak pro kolegu Revúsa - dle sdělení výrobce (taky mě to napadlo) - harmonické mohou dělat max. 2%....
Pro kolegu Fuka - na kotelně jsou čerpadla:
2 ks - 250W (elektricky řízený výkon od 40 do 250W)
2 ks - 45W
dále řídící jednotka Vaillant a 2 ks plynové kotle - nic víc nic míň
Co se týká společné spotřeby tak klasika - 3x60W + na noc 2x200W halogen

Tak jsem opravdu zvědav co zjistíme s tím 4Q elektroměrem.

Petr Doležal:
Fíha, není to Made in Indonésia ? Mám ho totiž taky, tak aby si dal bacha  >:(

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana