Máte zkušenost s tím, že by nový elektroměr počítal víc, než je skutečný odběr?
Rozmahel Vladimír:
Ano, obrázek se zdá jasný. Pokud se jedná o Vámi instalovaný 4Q elměr, tak ty 3kWh na adrese 1.8.1. je špička, dále je ale třeba sečíst stav adresy 1.8.2. den, a 1.8.3. noc. Pokud se tedy jedná o 24 hod. měření.
Miroslav Revús:
Elektromery SCHRACK (výrobca EMH) majú aj register 1.8.4., ktorý je sumou nameraných hodnôt elektrickej práce v konkrétnom kvadrante. Nemá ho aj ten váš elektromer?
A všimol som si na fotke, že jalovina je v opačnom kvadrante ako činný výkon. Je kapacitná? Len tak na okraj ...
dolacko:
Áno P- znamená činnú dodávku výkonu do siete a Q+ znamená že je jalovina odoberaná zo siete. Z pohľadu zdroja by to bol kapacitný charakter zdroja. Presne takto sa chová asynchrónny generátor. Činný výkon dodáva a jalový si odoberá zo siete.
Nemáte tam taký motor? ;D
Nie je niektoré čerpadlo zapojené opačne a chová sa ako turbína, teda je pretáčané do nadsynchrónnýc h otáčok silným prietokom (tlakom) vody?
PS: Šípky vám ukazujú dodávku, ale na registri 1.8.1 máte údaj o odbere v 1. tarife. Pozrite si registre 2.8.1, 2.8.2 a 2.8.3
Petr Mužík:
...takže dnes mi volali z firmy, která mi zapůjčila 4Q elektroměr a z analýzy zjistili, že je to tak píšete, cca 40kWh dodáváme do sítě, a jelikož fakturační elektroměr počítá všechno do plusu...je to docela síla.
Poradili mě, že z největší pravděpodobnos tí bude chyba na nějakém motoru (zkrat, zadřený) jelikož jsou tam jen 4 čerpadla, tak snad to brzy zjistíme.
Ale abych se přiznal i tak jsem z toho paf...takový výkon do sítě, to je fakt síla.
Petr Mužík:
....příští týden mi pošlou analýzu e-mailem, dám to pak sem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana