Proč mi spínané zdroje vyhazují proudový chránič?

<< < (3/6) > >>

Jaroslav Hasala:
Osobně si nemyslím, že by byl vadný chránič, mám podobné zkušenosti jako kolega Miroš. Navíc pokud je chránič vadný, spíše je to tak, že nevypíná vůbec, což při běžném provozu nikdo nepozná ...

V uvedeném případě by byla nejvhodnější návštěva revizního technika, ten by měl být vybaven přístroji pro zkoušení spotřebičů i pro zkoušení chráničů.
Může jít o situaci, kdy součet provozních unikajících proudů všech připojených spotřebičů převýší vypínací proud chrániče, ale to bývá problémem spíše v nějakých administrativn ích budovách, muselo by tam být připojeno opravdu hodně spotřebičů, řádově několik desítek.  
Může jít o chybu v instalaci - obvykle navrtané kabely nebo někam nateče voda.
V uvedeném případě bych tipoval spíše na vadnou prodlužku nebo vadný spotřebič. Může to být i v jiné části instalace, nemusí to být nutně přímo u spotřebiče, který vypínání obvykle způsobí.

Petr Liskar:
Citace: Libor Vítek  28.04.2010, 07:23

No, mohlo by to být vadným zdrojem, ale nechce se mi tomu věřit, protože FI vybaví, ikdyž připojím zařízení, které má pár wattů, např. zmiňovaný adaptér pro wi-fi modem nebo DVD přehrávač...

Ten adaptér pro wi-fi modem je s ochranným kolíkem nebo bez?

Libor Vítek:
Citace: Petr Liskar  28.04.2010, 09:07

Ten adaptér pro wi-fi modem je s ochranným kolíkem nebo bez?

Adaptéry i DVD přehrávač jsou bez ochranného kolíku.

Jirka Š. Svejkovský:
Nejsou náhodou na společném prodlužováku? Pak bych zkontroloval izolační stav mezi PE a N vodičem.

Jan Franěk:
Obávám se, že na to nexistuje univerzální rada.

Pokud si pozorně pročtete příspěvky, často se opakuje "mohlo by" a pak to, že je potřeba přeměřit některé věci, aby bylo možno jednoznačně idntifikovat zdroj problémů. Proto neváhejte a použijte služeb zkušeného elektrikáře, nejlépe revizního technika. Ten bude totiž disponovat potřebnou měřící technikou a pravděpodobně i zkušenostmi. Tím se ovšem nechci dotknout všech ostatních elektrikářů.  Jde hlavně o výbavu k měření, kterou disponují hlavně RT.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana