Jaký zvolit kabel pro připojení MVE?

<< < (3/5) > >>

Martin Poupě:
No můj osobní názor jako projektanta nn sítí je:
vzhledem k délce kabelu a defakto trvalému zatížení bych asi volil kabel 4x50 přece jenom jeto hliník a ten tak drahej neni takže rozdíl mezi 4x35 a 4x50 se vám s ohledem na ztráty v kabelu brzo vrátí, obvzláště při ceně energie za jakou ji vykupují jako ekologickou

Josef Pentoda:
Citace: Zdenek Rajmont  08.04.2010, 21:38

No a co ? Opět se tu kloubí česká malost ze závistí.  (zle)

O závisti ro opravdu není.  o:-)

Citace: Michal Štauber  09.04.2010, 17:31

V MVE je instalován asynchronní generátor o výkonu 45KW a štítkový proud je 87,5A. Turbína by měla dávat 40KW....
Bohužel už jsem ze školy nějaký čas a výpočty jsem už pozapoměl a nered bych udělal chybu. Pomocí různých tabulek a výpočtů atd. jsem se nedopracoval k věrohodnému výsledku a proto se raději ptám zkušenějších zde na fóru. PS: Jirka Š Švejkovský, František Šohajda - MVE není moje pouze se podílím na rekonstrukci (pracovně).

Asi budete betonovat náhon. Protože jinak si to nedovedu vysvětlit. Když umíte napsat s prominutím hloupou otázku za, kterou by se normální elektrikář styděl!
Stačí zadat pár otázek do elektriky a vypadne na vás jak se to počítá. A  protože lenost je matkou pokroku ani vás nenapadlo zavolat výrobce kabelů. Tam by vám to řekli hned. Budiž vám chválou, že jste  zachoval slušnost.
Platit se tady opravdu nemusí. Ani radit ne. Ale chce to myslet nejlépe svojí hlavou.

Fuk Tomáš:
Citace: Josef Pentoda  19.04.2010, 15:25

Ale chce to myslet nejlépe svojí hlavou.

Když to ale někdy bolí  :D

Jirka Š. Svejkovský:
A jsme zase u toho. Výběrové řízení vyhraje nejlevnější jednomužná firma Ferda Mravenec, práce všeho druhu. Co na tom, že o elektrice nemá páru, kdyžtak se někoho zeptá.

Asi začnu podnikat v plynařině. Nevíte někdo, jak se připojuje středotlaká regulační stanice? Jsem už dlouho ze školy a MaR jsme měli jenom ve čtvrťáku.

Jan Alin:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  19.04.2010, 20:01

Asi začnu podnikat v plynařině. Nevíte někdo, jak se připojuje středotlaká regulační stanice? Jsem už dlouho ze školy a MaR jsme měli jenom ve čtvrťáku.

;D Dajte tam silnů růru a bude. ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana