Jaký zvolit kabel pro připojení MVE?
Jirka Š. Svejkovský:
Ale za mojí radu přece platit nemusíte! Jenom si najděte projektanta, který váš problém za úhradu vyřeší.
Nečekejte zdarma radu se zařízením, které vám přináší zisk. To byste nás musel považovat za hlupáky.
Jiří Středa:
AYKY je cenově výhodnější a u tohodle průřezu bych se ho nebál
raj:
Citace
MVE vám přináší zisk
No a co ? Opět se tu kloubí česká malost ze závistí. (zle)
Je to 45kW nebo kVA?
Je tam synchronní či asynchronní stroj?
Pokud je to v [kW] a je osazen asynchronní stroj, jaký je účiník ?
Jaký je zatěžovatel elektrárny ?
Michal Štauber:
Citace: Zdenek Rajmont 08.04.2010, 21:38
No a co ? Opět se tu kloubí česká malost ze závistí. (zle)
Je to 45kW nebo kVA?
Je tam synchronní či asynchronní stroj?
Pokud je to v [kW] a je osazen asynchronní stroj, jaký je účiník ?
Jaký je zatěžovatel elektrárny ?
V MVE je instalován asynchronní generátor o výkonu 45KW a štítkový proud je 87,5A. Turbína by měla dávat 40KW takže generátor nebude zatěžován na max výkon. Přívod je jak už jsem psal 4x35 AYKY uložen v zemi a odjištěn 60A deonem. Nyní se bude deon navyšovat na 90A. Bohužel už jsem ze školy nějaký čas a výpočty jsem už pozapoměl a nered bych udělal chybu. Pomocí různých tabulek a výpočtů atd. jsem se nedopracoval k věrohodnému výsledku a proto se raději ptám zkušenějších zde na fóru. PS: Jirka Š Švejkovský, František Šohajda - MVE není moje pouze se podílím na rekonstrukci (pracovně).
raj:
Hmmm...
Při 40kW je proud při učiníku 1 ve fázi 57A. Učiník 1 nebude, protože asynchronní stroj potřebude magnetizaci, takže 0,8. Pak je proud fe fázi 68A. Nastavte deion podle toho a kabel tam nechte, nebo kompenzujte učiník u stroje a hned vám ampéry ubydou. Jediný problém by mohl nastat, pokud fázujete tak, že napřed sítí roztočíte motor a pak pustíte vodu. Rozběhový proud vám asi deionek vyhodí.
... a máte to zadarmo ... (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana