Jakou zvolit hodnotu pojistek pro přepěťové ochrany?

<< < (12/13) > >>

Martin.Mlkar:
Citace: Fuk Tomáš  05.04.2010, 13:46

Ano, takto zapojené ty pojistky preferuji.

Proč?

Citace: Fuk Tomáš  05.04.2010, 13:46

Co chcete umístit do LPZ2?

No umístit tam přepěťovou ochranu tř. I - píšou to takhle v kníšce....  ::) . Nebo aspoň tu větičku co jsem sem napsal....

Fuk Tomáš:
Citace: Martin.Mlkar  05.04.2010, 13:56

No umístit tam přepěťovou ochranu tř. I - píšou to takhle v kníšce....  ::) . Nebo aspoň tu větičku co jsem sem napsal....

Tak si tu větičku přečtěte znovu.

Martin.Mlkar:
Přečteno 4x.
Pokud je objekt chráněn před přímým úderem blesku, chápu tím, že je zřízen hromosvod, tak po-té řeším přepěťovou ochranu tak jak napsal pan Fuk. Tedy mezi LPZ0B a LPZ1? Tedy mezi přípojkovou skříní a prostorem za obvodovými zdi. Chápu to dobře?

Ještě jedna doplňující co kdybych dal přepěťovou ochranu tř.I do přípojkové skříně a tř. II do prvního elektroměrovéh o rozvaděče? Bylo by to špatně? Přepětí se podle mě může dostat ke koncovému spotřebiče pouze po přívodním kabelu. Nebo ještě jinudy  ::) ?

Martin.Mlkar:
Dnes jsem mluvil s revizním technikem elektro. Ten mě sdělil, že pokud bych chtěl někdy instalovat pojistky 125A do podružného rozvaděče pro přep. ochranu, tak na to revizi nevystaví.
Prý proto, že:
1. bytové rozvaděče jsou pouze pro přístroje do 63A (což je např. u malých rozvodnic u HAGERA pravda)
2. Nechápe proč tam chci dávat pojistku 125A když mám předjištění B25A/3f, že není dodržena selektivita.
3. Pojistky za hlavní vypínač v bytovém rozvaděči - že si z něj dělám snad srandu, a že jestli nevím co je selektivita jištění tak......
Na první a třetí bod jsem nenacházel žádnou odpověď a na druhý jsem odpověděl že DEHN to takhle doporučuje. Tak jak  z toho ven? Jiný revizní technik nebo ....

František Šohajda:
To je míněno max. síla pojistek do 125A.....tam kde jsou např. 250A....pojist ky
To by jste musel mít i přívody vodičů na takovou dimenzi...
ne za každou cenu je rvát do bytového rozvaděče....k de je jištění 25A /16A/

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana