Jakou zvolit hodnotu pojistek pro přepěťové ochrany?

<< < (3/13) > >>

Mlkar.Martin:
Mám tedy jistit přepěťovou ochranu od firmy Dehn pokud je umístěna v bytovém rozvaděči a je třídy C ještě pojistkou? Pokud ano tak jaká by měla být její proudová hodnota? Bytový rozvaděč je už jištěn v elektroměrovém rozvaděči jističem B25/3f?

Fuk Tomáš:
Citace: Mlkar.Martin  30.03.2010, 22:59

Mám tedy jistit přepěťovou ochranu od firmy Dehn pokud je umístěna v bytovém rozvaděči a je třídy C ještě pojistkou? Pokud ano tak jaká by měla být její proudová hodnota? Bytový rozvaděč je už jištěn v elektroměrovém rozvaděči jističem B25/3f?

To už se dostáváte do oblasti, kde nemůžete operovat obecnými pojmy a musíte jít do konkrétních parametrů konkrétních výrobků.
Do grafu kol. Jindry jsem vám dokreslil charakteristik u pojistky 125 A gL/gG předepsané jako ochrana pro DEHNguard Modular. Z grafu vidíte, že až do proudu cca 2,5 kA je jistič ...-25B rychlejší, ale pro větší proudy už je pomalejší než pojistka.
Takže si dojděte změřit, jaký bude v té rozvodnici zkratový proud (např. změřením impedance poruchové smyčky L-PE) a pokud bude větší než 2,5 kA, měl byste použít pojistku.
Pokud je tam použit jiný typ jističe, měl byste podle jeho skutečné charakteristik y zkorigovat onu mezní hodnotu proudu, která se může lišit od zde uvedených 2,5 kA..

Mlkar.Martin:
Nemám problém s tím použít místo jističe pojistku jde o to jakou hodnotu, vzhledem k předřazenému jističi. U přepěťových ochran se udává max. předřazená pojistka ale min. už ne  :'(

Fuk Tomáš:
Citace: Mlkar.Martin  31.03.2010, 00:21

Nemám problém s tím použít místo jističe pojistku jde o to jakou hodnotu, vzhledem k předřazenému jističi. U přepěťových ochran se udává max. předřazená pojistka ale min. už ne  :'(

Min. hodnota pojistky se v našich krajích obvykle volí podle požadovaného odběru, ne?

Mlkar.Martin:
Před bytovou rozvodnicí je jistič B25A/3f  v bytové rozvodnici je přepěťová ochrana jakou pojistkou jistit jestli tedy vůbec jistit vzhledem k jističe před bytovou rozvodnicí. Nevím co jste myslel větou Citace: Fuk Tomáš  31.03.2010, 00:35

Min. hodnota pojistky se v našich krajích obvykle volí podle požadovaného odběru, ne?

copak má přepěťová ochrana nějaký odběr?

#117#  A DOST!!!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana