Jakou zvolit hodnotu pojistek pro přepěťové ochrany?
Lubomír Jindra:
Citace: Mlkar.Martin 31.03.2010, 01:02
Před bytovou rozvodnicí je jistič B25A/3f v bytové rozvodnici je přepěťová ochrana jakou pojistkou jistit jestli tedy vůbec jistit vzhledem k jističe před bytovou rozvodnicí.
V tomto případě samostatně samostatně nejistit. Zkratový proud nikdy nebude tak vysoký a i kdyby byl, tak já osobně bych přepěťové ochrany viděl raději připojené po celý časový úsek než dojde k vybavení hlavního předřazeného jištění (výstřelem pružinky ;)).
Přepěťová ochrana ať táhne do všech pekel :D když při tom sebou vezme co nejvíce nebezpečné energie, proč se jí snažit vypínat dříve pojistkou? Je to její účel a když umře v boji s přepětím, dostane se do křemíkového nebe ;)
František Sichinger:
Citace: Lubomír Jindra 31.03.2010, 07:18
V tomto případě samostatně samostatně nejistit. Zkratový proud nikdy nebude tak vysoký a i kdyby byl, tak já osobně bych přepěťové ochrany viděl raději připojené po celý časový úsek než dojde k vybavení hlavního předřazeného jištění (výstřelem pružinky ;)).
Přepěťová ochrana ať táhne do všech pekel :D když při tom sebou vezme co nejvíce nebezpečné energie, proč se jí snažit vypínat dříve pojistkou? Je to její účel a když umře v boji s přepětím, dostane se do křemíkového nebe ;)
Neřešil bych to dlouhou diskuzí, ale krátkou návštěvou projektanta. Při hlavním jističi 3X25A není předjištění potřeba ;)
Mlkar.Martin:
Koukal jsem asi na 4 výrobce PO a všichni uvádějí max. předřazenou pojistku. Ani jeden z výrobců neudává min. pojistku, která je možná aby bezpečně a zareagovala PO.
Jde mi o to jak tady už zmínil pan Hájek Citace: Jan Hájek 30.03.2010, 22:12
Jediné co garantujeme je vztažení hodnot k tavným pojistkám gL/gG.
Jestli to výrobci odzkoušeli s pojistkami tak mě vrtá hlavou, jestli je možné jí prostě v tomto případě (tedy jištění již před bytovým rozvaděčem B25/3f, kde bude PO tř. C umístěna ) vynechat.
Pavel Horský:
Citace ze zkráceného katalogu DEHN-SOHNE : Pojistky před svodič pouze tehdy, není-li již v síti nainstalováno jištění stejné nebo nižší jmenovité hodnoty.
Osobně pojistky navrhuji i montuji v každém případě. Při revizích pak není nutné pracně odpojovat přepěťové ochrany.
Mlkar.Martin:
Předpokládejm, že tato podmínka není splněna: Citace: Pavel Horský 31.03.2010, 10:26
není-li již v síti nainstalováno jištění stejné nebo nižší jmenovité hodnoty.
Také mě připadá lepší dát před PO vždy pojistky, ať už kvůli revizi nebo kvůli výměně (v případě, že nejsou PO s výměnným modulem). Ale jakou hodnotu pojistky pro PO tř. C, vzhledem k již zmiňovanému jištění před bytovým rozvaděčem, kde je PO umístěna.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana