Je takto zapojený bytový rozvaděč správně proveden?
Jan Franěk:
Stále je vidět, kolik lidí se plete ve svých dojmech.
Vidí neochotu poradit, podle nich banální věc, ale nevidí jiné souvislosti a pozdější důsledky. Pokud poradím někomu, jak má dělat na vyhrazeném zařízení něco bez znalostí a oprávnění k té práci, stávám se spoluviníkem u případného úrazu, nebo něčeho horšího. Jak potom může klidně spát? Podle mne to není tak těžké pochopit.
Navíc od laika dostanu zde pouze malé informace, a bez místních znalostí konkrétní věci může i dobře míněná rada někomu uškodit. Prostě není nad prohlídku odborníkem se zkušenostmi na místě, a pak odstraněním problému jím, nebo další odbornou firmou.
O honění zakázek zde na portále to opravdu není. Většina dotazů je z jiných oblastí, než se třeba pohybuji já. Proto vím, že i ostatní kolegové, co zde přispívají, to nedělají pro sebe, ale jen z dobré vůle a pro osvětu našeho řemesla. Vždyť i ta "profláklá" informace, pozvěte si odborníka, podle všeho není prostě zažitá v lidech a proto se musí pořád dokola opakovat. I informace o projektu a důkladné revizi má své opodstatnění, protože to evidentně není tak automatické, jak by mělo být. Jsme prostě národem, co pořád chce něco očůrávat, bez ohledu na důsledky. Prostě pořád moc na východě (moc u Ruska)
Václav 3:
Citace: Michal Horák (Praha) 04.04.2010, 00:11
No a abych nebyl stejnej jako "Václav 3" a neplácel jen o tom kdo je větší profík ...
Není to o tom kdo je jaký profík, ale o slušnosti. Na můj dotaz, co říká projekt jste neodpověděl, to nejspíš znamená, že projekt není, což by bylo slušné přiznat a potom by možná moderátor téma nezamkl.
Jouda_50:
Až žasnu jak jste tu (skoro) všichni neochotni poradit a každého hned posíláte za odborníkem elektrikářem :-)
Radek Červený:
Ono taky kdyby se tu radilo každému "Joudovi", to by byl teprve mazec..... ;D
Hugo K.:
to Jan Franěk
Napsal jste to hezky o tom očůrávání. Ale zapomněl jste na jednu věc - PENÍZE.
Někde jste uvedl, že jste venkovský elektrikář.
Pokud se budeme bavit o venkovském jednotlivci, nikoli o průmyslové výstavbě, tak :
Existuje venkov v okolí Prahy a venkov ostatní.
Když máte štěstí a v Zapadákově chytnete místo za 100.-hrubého, téměř polovinu odvedete státu (daňové prázdniny jsou v červnu ).
Něco dáte za dopravu do zaměstnání,něco za léky na bolavé klouby a zbude tak 20.-Kč.Když děláte 2 lidi,tak vám zbude 40.- na hodinu.
Ty řeči o tom,že člověk už nebude muset nic kutit, ale prostě si zaplatí službu,které jsem slyšel od nové vlny politiků v 90.letech, se mi taky líbily.Chybičk a se bohužel vloudila.
(Také jsem v mládí slýchával věci o tom, že peníze už nebudou třeba. :) I tam se cosi nepovedlo.)
Pokud přijede k člověku odborník ochotný pracovat za 40.-Kč na hodinu,problém s bastlením bych neviděl.
Zaplatit za 10 hodin práce odborníka 400 nebo 4000 Kč je ovšem sakra rozdíl.
Pracovních míst s platem 100 000.- a více měsíčně zas tak moc není a lidí je jak .... (por.Hamáček)
Obávám se,že s prkénkem na kterém budou přišroubovány 3 jističe a 2 zásuvky, nebo se zásuvkou 500V/60A po dědovi,se na českém venkově ještě nějaký ten pátek budete setkávat.
(drinks)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana