Je takto zapojený bytový rozvaděč správně proveden?
tomáš buřival:
Na internetu najdete i videa postupu operace srdce nebo přednášky doktorů (-: Můj příklad s poličkou nebyl úplně košer, měl jednak přiblížit riziko při činnosti a také byl reakcí na nářky, že svépomocí berou lidé práci těm, kteří se profesí živí. Ale co třeba brzdový kotouč na autě? Běžně se dá koupit (stejně tak jako vypínač v bauhausu), mohu si ho sám vyměnit a jeho nesprávnou výměnou mohu ohrozit značný počet lidí. K jeho výměně nepotřebuji žádné zvláštní oprávnění.
František Sichinger:
Přišel ke mně do kanclíku chlap a tak ňák nejistě začal jestli bych nedolořil že jsme u něj na stavbě RD. dělali elektriku ::) Říkám cože?? Ptám se co prováděl páč mi to nějak nedocházelo. Prej mi nikdo nechce napsat revizi a všichni revizáci prej se ptaji kdo to dělal. Pochopitelně vše melouchem a ke všemu více lidí nezávisle na sobě koho prej zrovna sehnal.
Pak mi za to dával i docela pěkný prachy, ale byl vyhoštěn. Ručit za něco co jsme nedělali po dobu životnosti to je v té kvalitě co předvádí různé individua jako si vypsat přihlášku do basy.
Foto stavebního rozvaděče na stavbě jednoho RD.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: tomáš buřival 04.04.2010, 14:09
Na internetu najdete i videa postupu operace srdce nebo přednášky doktorů (-: Můj příklad s poličkou nebyl úplně košer, měl jednak přiblížit riziko při činnosti a také byl reakcí na nářky, že svépomocí berou lidé práci těm, kteří se profesí živí. Ale co třeba brzdový kotouč na autě? Běžně se dá koupit (stejně tak jako vypínač v bauhausu), mohu si ho sám vyměnit a jeho nesprávnou výměnou mohu ohrozit značný počet lidí. K jeho výměně nepotřebuji žádné zvláštní oprávnění.
Chlape, začínáte mě štvát! Nevymýšlejte si nějaké přirovnání. Ani brzdový kotouč není vyhrazené technické zařízení a blbě namontovat se dá celkem obtížně. A pokud se vám to povede a někoho zabijete půjdete bručet na hodně dlouho, pokud to sám přežijete.
Nikdo tady nebrečí, že nám berete práci.
Montovat a opravovat vyhrazené technické zařízení smí pouze ten, kdo k tomu má osvědčení, u živnostníků i oprávnění. Pokud nemáte, jednáte v rozporu se zákonem. Dělejte si co uznáte za vhodné, postavte si na zahradě třeba atomovou elektrárnu, ale nechtějte po mě, abych vám radil s elektrikou. Nehodlám na sebe přenášet sebemenší část odpovědnosti za váš "výtvor".
Téma se stáčí někam jinam, není to na zámek?
František Šohajda:
To bude asi už v základu pro podnikání..zro vna minulý týden jsem absolvoval kontrolu na berňáku, a dvě úřednice na kontrolním oddělení byli zastánci vyhlášky /o profesích v podnikání/ a vůbec je nějaké osvědčení a oprávnění z /bývalého/ITI vůbec nezajímalo.... jen je zajímalo že nemám živnosťák na revize spotřebičů
byť jsem jí doložil E2/A oprávnění..... nějaké vyhrazené technické zařízení elektro jim nic neříkalo a ani se o to nesnažili....p rostě a jednoduše nemám ŽL na opravy.....tel ekomunikačních zařízení / v něm je uvedeno-revize a kontroly spotřebičů/...i když doklad na všechny revize obsahující E2/A už mám dost dlouho....
Zeptal jsme se pokud budu opravovat telefony tak jestli mohu dělat revize spotřebičů.... odpověď-ano můžete
....nic dál k tomu nepotřebuji... .to jsem se tedy posadil..!
To je jen v kostce jak u nás jsou různí elektorozedníc i a jim podobní....vůb ec se už nedivím že to tak funguje..
/kdybych to neslyšel na vlastní uši a oči tak bych nevěřil.!/ :'(
Josef Šedivý:
Koho mohli moje názory a výroky urazit, tomu se omlouvám.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana