Je takto zapojený bytový rozvaděč správně proveden?

<< < (17/30) > >>

Nehorák:
Citace: Michal Horák (Praha)  04.04.2010, 00:11

všechny problémy co na něm vidím byly popsány, navíc vidím jen jeden ... u pračky prosím nahradit B10 za B16.

To jste teda objevil Ameriku. To je tam napsané hned z kraje.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Michal Horák (Praha)  04.04.2010, 00:11

Když to tu tak sleduju nedá mi nenapsat jak to tady vidím já: Zaregistroval jsem se sem a byl jsem označen za laika  :) Napsal jsem dotaz a byl mi vyhozen protože byl moc dlouhý a měl víc jak jeden otazník  :) Zkrátil jsem ho a byl jsem nazván panáčkem co se snaží ušetřit  :) na této veřejné části se spíš útočí než radí. Můj dotaz byl v podstatě o pocitový záležitosti jestli a proč se bát/nebát hliníku při připojení RD v zemi na delší vzdálenost - a celá tahle diskuze a její pravidla ze mě udělaly blbečka :) není to o tom, že bych tu chtěl všechno krtitizovat, ale pár lidí by se asi mělo zamyslet a kdyžtak neodpovídat. No a abych nebyl stejnej jako "Václav 3" a neplácel jen o tom kdo je větší profík ... tak k tomu rozvaděči ... všechny problémy co na něm vidím byly popsány, navíc vidím jen jeden ... u pračky prosím nahradit B10 za B16.

1) Nečtete pravidla diskuse
2) Laik jste a laikem pravděpodobně i zůstanete. To není urážka, to je fakt.
3) Na některé otázky vám odpovíme rádi, ale jsou věci, které přesahují vaše možnosti (i když si myslíte, že ne). Navíc vám tu nikdo svéprávný nebude radit, jak obejít zákon.
4) Nelíbí se vám tu? Snadná rada. Nechoďte sem.

Kamil Novák:
Citace: tomáš buřival  03.04.2010, 23:48

Je běžné, že se projekt dodělává k hotovým stavbám. Co jiného zbývá např. u starších domů, kde projekt nebyl nebo se ztratil. 

To ale není žádný projekt.  (no)

tomáš buřival:
Měl jsem na mysli dokumentaci ...

Radek Červený:
Hodně již toho napsali kolegové výše. Jen doplním, že když si u řezání poličky maflem uříznete prst, uříznete ho sobě. Když, byť nevědomky, uděláte krpu v zapojení rozvaděče nebo instalace, ohrozíte tím mnoho dalších lidí kolem sebe. V tom je ten zásadní rozdíl.

Je třeba si uvědomit, že elektroinstala ce, tzn. jak vlastní vedení, tak i ten rozvaděč, je VYHRAZENÉ ELEKTRICKÉ ZAŘÍZENÍ a podle toho je třeba se chovat. Nevidím jediný rozumný důvod, proč zde radit laikům, kteří nemají o alespoň základech ani páru, a hodlají ohrožovat své široké okolí výměnou za pár ušetřených korun. Toto není smysl diskuzí na tomto portále, to prostě hodně lidí špatně pochopilo. O tom, že mnozí ještě nejsou schopni si ani přečíst pravidla a ještě v prostorách "hostitele" budou dělat brajgl, viz pan Horák, o tom ani nemá cenu diskutovat.

Rozhodně to není o tom, že by laik bral někomu práci, když si něco udělá sám. Na tomto portále jsou odborníci, kteří nemají o práci nouzi a nemají zapotřebí bojovat o výměnu zásuvky. Problém je v tom, že tito odborníci den co den v praxi vidí zvěrstva, která je někdo schopen udělat a nemají prostě chuť tato zvěrstva dál podporovat. A to především ve vlastním zájmu koncových uživatelů.

Jestliže je operace slepého střeva banální operací, a já se v mém názoru výše mýlím, tak mi prosím pošlete odkaz na lékařský portál, kde mi v anonymní diskuzi poradí, jak si mohu odoperovat slepé střevo doma svépomocí. Pokud takový odkaz zašlete, názor výše změním. Jinak mi přijde celkem pravděpodobné, že následky laické operace slepého střeva i laické bastlení elektroinstala ce mohou mít stejné fatální následky.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana