Je takto zapojený bytový rozvaděč správně proveden?

<< < (16/30) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: tomáš buřival  03.04.2010, 11:12

Mému kamarádovi truhlářovi taky nevadí, že si dělám doma poličku sám

Polička není vyhrazené technické zařízení. Není svému okolí nebezpečná, pokud jí zfušujete. Jestli jste nemehlo a zraníte se při práci, je vaše věc. Ruční přenosné nářadí musí být z výroby vybaveno ochrannými prvky, aby se pravděpodobnos t zranění fušera minimalizovala, to se ověřuje ve zkušebně.
Myslím, že jste úplně mimo realitu.

Heron:
Citace: tomáš buřival  03.04.2010, 11:12

Mému kamarádovi truhlářovi taky nevadí, že si dělám doma poličku sám
Tohle nemyslíte vážně  :'(. Polička, i když se v nejhorším urve ze stěny, nikoho nezabije. Špatně zapojená zásuvka  nebo nedejbože bytový rozvaděč je ale hodně nebezpečná hračka. Tohle nesnese srovnání.

tomáš buřival:
To Šedivý: Nevidím důvod, proč by váš rozvaděč nemohl mít výrobní štítek. Řada elektrikářů má oprávnění k výrobě rozvaděčů, nechte si to zkontrolovat a neměl by být problém. Stejně tak je dobré mít projekt. Jestliže vám dneska udělá někdo revizi bez něj, zítra už to nemusí být pravda. Je běžné, že se projekt dodělává k hotovým stavbám. Co jiného zbývá např. u starších domů, kde projekt nebyl nebo se ztratil. 

Zdenek Hejčl:
To Josef Šedivý:
Ano zbastlit si to může kdokoliv, kdo si troufne zásadní otázka zní: jak moc ohrozím svoje blízké?
O revizi zařízení v tomto případě si mohu nechat zdát. Ale jinak přejí dlouhé a klidné spaní po celý zbytek života.

Michal Horák (Praha):
Když to tu tak sleduju nedá mi nenapsat jak to tady vidím já: Zaregistroval jsem se sem a byl jsem označen za laika  :) Napsal jsem dotaz a byl mi vyhozen protože byl moc dlouhý a měl víc jak jeden otazník  :) Zkrátil jsem ho a byl jsem nazván panáčkem co se snaží ušetřit  :) na této veřejné části se spíš útočí než radí. Můj dotaz byl v podstatě o pocitový záležitosti jestli a proč se bát/nebát hliníku při připojení RD v zemi na delší vzdálenost - a celá tahle diskuze a její pravidla ze mě udělaly blbečka :) není to o tom, že bych tu chtěl všechno krtitizovat, ale pár lidí by se asi mělo zamyslet a kdyžtak neodpovídat. No a abych nebyl stejnej jako "Václav 3" a neplácel jen o tom kdo je větší profík ... tak k tomu rozvaděči ... všechny problémy co na něm vidím byly popsány, navíc vidím jen jeden ... u pračky prosím nahradit B10 za B16.

#117# Vážený pane, blbečka jste ze sebe udělal hlavně vy sám. Přijdete na návštěvu, nechováte se
            podle pravidel hostitele a pak tu ještě vykřikujete, jak vám bylo ukřivděno.
            To, že jste napsal sáhodlouhý článek pro nás neznamená, že bychom vás kvůli tomu měli
            obdivovat. Pravidla hovoří jasně, jedna otázka=jeden příspěvek.
            Na diskuse píše denně spousta nových přispěvatelů a ti co čtou pravidla, nemají následně žádný
            problém. Kdo je nečte, pak se stává oním blbečkem, ale z vlastní vůle.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana