Je takto zapojený bytový rozvaděč správně proveden?
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: zlý duch elektrozedníka 30.03.2010, 21:35
Ani organizačně nejsme příliš zdatní, takže domluvit si vypracování dokumentace od projektanta jako subdodávku, nebo si zařídit oprávnění na výrobu rozvaděčů je zcela nad naše síly.
Provokujete? Neberte si mě do úst. Nemáte pravdu a nikdy jsem nic podobného netvrdil. Možná jste jeden z Clusteru, možná i tuším kdo. mohu vás o něco požádat? Vybíjejte si svojí frustraci nad stavem české elektrotechnik y na někom jiném, ano? D.ě.k.u.j.i.
Josef Šedivý:
Nečekal jsem, že tímto tématem rozpoután tak bouřlivou diskusi....... Jsem s elektro vzděláním, ale jen slaboproud takže z 50tky bych zkoušku určitě neudělal. Jen pro upřesnění rozvaděč bude zásobovat jen úsek domu, pro novostavbu určitě použiji projektanta a čistokrevného elektrikáře, který mě třeba nechá vysekat drážku, natáhnout a zasádrovat nějaký kabel. (poklona) všem co se zúčastnili a určitě dám vědět jak dopadla úprava rozvaděče a zveřejním foto vnitřní realizace rozvaděče.
tomáš buřival:
Nedostatek norem a vyhlášek mě netrápí. Lidé co si doma mění zásuvky a vypínače také ne. Ani nemám pocit že by mě připravili o práci. Mému kamarádovi truhlářovi taky nevadí, že si dělám doma poličku sám - uznejte že řezat maflem je možná nebezpečnější, než měnit zásuvku. Předpokládám, že až si p. Šedivý pozve revizáka, že mu dodělá projekt, posvětí rozvaděč výrobním štítkem a možná tam i něco předělá a všechno mu to naúčtuje.
Josef Šedivý:
Konec dobrý, všechno dobré, jen jsem netušil (a to se opakuju), že tato diskuse uklouzne na fňukání jak kdo bere komu práci atd. Takových lidí co si doma udělají elektroinstala ci je spousta a ti elektrikáři co někomu dělají elektroinstlac i v novostavbě fuškou mají určitě k tomu projekt.....že? Nevím proč tak řešíte, že se někdo zeptá na rozvaděč, když se vás někdo zeptá a dokonce na to založí téma kam a na ktérou zdířku patřím modrý drát v zásuvce.....ta k to je odpovědí spousta. Vím a umědomil jsem si to z příspěvků, že rozvaděč je vyhrazené el. zařízení, oto větší mu budu věnovat pozornost, ale stejně nebude mít typový štítek.
Jirka Š. Svejkovský:
Proč nás urážíte?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana