Je takto zapojený bytový rozvaděč správně proveden?

<< < (20/30) > >>

Jouda_50:
Pokud si savím celý RD svépomocí, tak nevidím důvod, proč si elektro nenatahat sám a na zapojení rozvaděče pozvat elektrikáře melouchem, se kterým jsem vše dopředu konzultoval. On je spokojený, dostane keš a já taky, mám to za polovic.
Že nemám projekt, taky k čemu? Elektrikář to ví co kde a jak, já taky a nějakej náčrtek na papír si udělám, co kdyby za pár let bylo potřeba. Běžná praxe co koukám po novostavbách v okolí co staví svépomocně. Takže není to tak jak tu někteří plačete, že tu poradíte a berete si tím navzájem práci, že do elektřiny nemají Joudové co vrtat a tak podobně. Já elektrikáři naopak práci dal, jenom jsem nechtěl aby mi sekal drážky, sádroval apod. za 200 na hoďku, když mi to může udělat zedník za 60. Sleva na matroš taky není, protože i když on slevu dostane, tak já od něj už ne, na matroš si přidá procenta, ......
Není to o vyčůranosti, ale o ekonomice  ;)

Kamil Novák:
Citace: Jouda_50  09.04.2010, 09:33

Že nemám projekt, taky k čemu? Elektrikář to ví co kde a jak, já taky a nějakej náčrtek na papír si udělám, ...

A revizi napíše Franta u půlitru v hospodě, že?  (zle)
Tak ať vám a vaší rodině domek hodně dlouho a hlavně v klidu a bezpečí slouží. Komu není rady.....   (beach)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jouda_50  09.04.2010, 09:33

Není to o vyčůranosti, ale o ekonomice  ;)

To není o ekonomice, ta fuguje přesně naopak.

Elektrikář dostal prachy na ruku, takže neodvedl ani daň (s tím se dokážu ještě smířit) ale ani zdravotní a sociální pojištění. V okamžiku, kdy si vezme volno na ošetření člena domácnosti, nebo si zlomí ruku ale peníze chtít bude, že?

Nikdo vám nebrání sekat drážky, to zvládne i cvičený primát.

Mám ale takový dojem, že patříte mezi lidi, kteří mají po takové "práci" příjemný dojem, jak s tím krásně vydupali. Chodím po takových na revize a věřte mi, téměř pokaždé se předělává. A to už tak levné není, zvlášť když je to třeba pod dlaždičkama. vás ale asi nepřesvědčím.

Neberete nám práci, jenom riskujete svoje zdraví.

Lukáš Malík:
To Jouda_50: "zedník za 60" - ten váš zedník provozuje charitu? Se schválně zkusím zeptat po okolí, ale myslím že za 60,-/hod mě každý pošle do zadnice  (zle)
Ještě si nezapomeňte zbudovat svépomocí plynovou a vodovodní přípojku, možná vás to nevyplaví nebo nevybouchnete  :D :D
Soudě dle Vašeho přístupu k práci budete nejspíš odborník na svém místě. (doh)

To Kamil Novák: Nene, u toho půlitru už mu ji jenom předá hotovou přece  :D
Dost často se s tím setkávám i já, ale neztotožňuji se s tím  (no)
Ono kdo chce kam, pomozme mu tam...

IM:
K probíhající diskuzi:
I v džungli se dá žít, musíte však dodržovat zákony džungle. Nejlíp se tam daří opicím, umí dobře lézt po stromech. Pokud zákony džungle zavedete do lidské společnosti, bude potřeba vrátit se na stromy a trénovat. Problémy s elektroinstala cí vymizí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana