Je takto zapojený bytový rozvaděč správně proveden?

<< < (7/30) > >>

Miloslav Dunda:
Na první pohled je špatně zapojený centrální chránič, jinak jsem to dál nestudoval. Do přívodní svorky N chrániče je připojen PE vodič a do vývodní svorky je N vodič. přitom v přívodu jsou namalované vodiče N a PE.

Fuk Tomáš:
Citace: Miloslav Dunda  26.03.2010, 17:12

Na první pohled je špatně zapojený centrální chránič, jinak jsem to dál nestudoval. Do přívodní svorky N chrániče je připojen PE vodič a do vývodní svorky je N vodič. přitom v přívodu jsou namalované vodiče N a PE.

To tlusté modré nahoře není přívod N, ale sběrnice N za bodem rozdělení (kterým je sběrnice PEN/PE) a chráničem.

Milan Karvánek:
Citace: Kamil Novák  26.03.2010, 14:32

TO Horský + Červený :

Souhlasím. Jenomže v tom případě by asi bylo vhodné změnit nastavení systému, protože když chci zadat dotaz do uzavřené zóny, tak stejně, až do rozřazení moderátorem, "visí" v Pracovní (veřejné) zóně.  :-[

Aby bylo využívání neveřejné části opravdu neveřejné, museli by mít členové Clusteru možnost umisťovat tam dotazy přímo.

Pro řešení tohoto problému bylo dočasně vymyšleno toto: http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,11646.msg80195.html#msg80195
věřím, že pokud by byla zóna Clusteru více užívána, dalo by se najít i pohodlnější řešení, které ovšem bude vyžadovat asi programátorský zásah a to je pouze v kompetenci redakce.

Jan Franěk:
Citace: Pavel Horský  26.03.2010, 07:56

To že je mezi námi lidmi z oboru spousta dobytků,  kteří nemají k naší práci žádný vztah a kromě peněz je nic jiného nemotivuje je známá věc. S těmi nic neuděláme. Snad se časem zregulují sami.

Ano, to je bohužel smutná realita. Problém je možná i v tom, že se zde probírá jen to špatné,  na každé fotce hledáme i drobnosti k "pomluvě " (ne že by tam nic nebylo) ale co třeba občas i pochválit. Vždiť i každý laik co se zde mihne vídí jen "strašáky" a možná i to ho motivuje k bastlení.
Ani já nejsem příznivcem "návodů" pro bastlíře, ať už si jsou na jakékoliv úrovni. Rady by měly být všeobecné a nápomocné k jednání s firmou, co nepracuje třeba správně.

Citace: Jan Alin  26.03.2010, 09:07

Se vším souhlasím kromě citovaného. Když se vžiji do role zákazníka tak si myslím že mám právo na to aby dodaná služba nebo výrobek byly funkční a bezpečné na úrovni platného zákona nehledě na cenu. Pokud to funkční a bezpečné nebude a z provedení je zřejmé že ani být nemůže, je to podvod který by měl být trestán.

Sice je to logické,  ale realita je jinde. To jsme opět u nefungujícího systému represí na nepoctivce. Možnosti jak to řešit jsou, ale není "politická" vůle.

František Sichinger:
Je takto zapojený bytový rozvaděč správně proveden?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana