Je takto zapojený bytový rozvaděč správně proveden?

<< < (26/30) > >>

Radek Červený:
Ono je také třeba, aby si Joudové a jemu podobní uvědomili jednu věc. Informace a přístup k nim je dnes běžně obchodovatelná komodita. Pokud chci znát obsah nové normy, musím si ji koupit nebo zi zaplatit přístup, pokud chci znát informace o nějakém systému, musím si zaplatit školení, pokud je bezplatné, musím minimálně investovat svůj volný čas nebo čas, který bych věnoval výdělku, pokud si chci rozšířit obzor nebo dozvědět něco nového, musím tomu věnovat opět svůj volný čas, který bych měl věnovat třeba rodině nebo už i tomu posekání trávníku na zahradě, pokud chci mít přehled o výběrových řízeních, opět si musím zaplatit přístup do této databáze, a tak bych mohl pokračovat.
A v tomto běžně zaběhnutém systému sem vtrhne kdokoli, a hned začne bouchat pěstí do stolu, že nedostal odpověď v podobě informace zdarma na otázku, na kterou se ptal. Tomu už nerozumím. Ledasco to vypovídá i o povaze jedince, ale to už není předmětem této diskuze.

Toto vlákno ze značně odchýlilo od původního tématu a navíc diskutovat o dalším směru diskuzí není vhodné ve veřejně přístupné části. Navrhuji proto moderátorům toto vlákno UZAMČÍT a přesunout do odborné zóny Clusteru, kde bychom si měly především ujasnit další vývoj a pravidla odpovědí v diskuzích.

Jaroslav Hasala:
Jak už jsem dříve psal v jiných diskuzích, nejde přeci o to, poskytovat někomu podrobný návod ve stylu "udělej si sám".
Jde spíše o to, poskytnout nějaké základní informace, poukázat na možné problémy, nabídnout jinou alternativu atd.
Konkrétně v této diskuzi jsem o tom psal v předchozích příspěvcích - centrální chránič, počet okruhů, nevhodné zapojení ...
Nevidím problém v tom někomu sdělit, že např. většina zásuvkových okruhů v bytu nebo RD musí být připojená přes proudový chránič, že jeden centrální chránič je může při nějaké banální poruše pěkně potrápit, že spotřebiče typu pračka, myčka, trouba by měly být připojené na samostatné okruhy atd.
Většina laiků nemá zájem na tom, dělat si úplně sami elektroinstala ci, pouze hledají nějaké základní informace. Nevidím důvod jim tyto informace odpírat.
Tak jak jsem psal dříve, odkazování na odborníky není samospasitelné . V elektrice to platí mnohem více než v jiných oborech.

František Sichinger:
Mám lopatku uranu a ešůs. Jak to připojím k zásuvce?? ;)

IM:
Citace: Jaroslav Hasala  11.04.2010, 10:27

Většina laiků nemá zájem na tom, dělat si úplně sami elektroinstala ci, pouze hledají nějaké základní informace. Nevidím důvod jim tyto informace odpírat.
Tak jak jsem psal dříve, odkazování na odborníky není samospasitelné . V elektrice to platí mnohem více než v jiných oborech.

váš názor, dá se říct, je opačný než v předchozím příspěvku #125. Pokud bych si měl vybrat, přiklonil bych se k názorům p. Červeného.
Předpokládám, že laici, kteří sem píší namají zájem být pouhými teoretiky elektroinstala cí, ale...
Domnívám se, že vlastník tohoto portálu má zájem na co největší návštěvnosti, nejen na odbornosti probíhající diskuze. Pak se musí obsah svým složením tak trochu podobat tel. programu. Jistě víte, které mají největší sledovanost.

Jaroslav Hasala:
Citace: Milan Illek  11.04.2010, 11:38

váš názor, dá se říct, je opačný než v předchozím příspěvku #125.

Tomu moc nerozumím, objasněte mi to prosím ...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana