Je takto zapojený bytový rozvaděč správně proveden?

<< < (25/30) > >>

František Sichinger:
Ještě abych se vrátil k tomu Joudovi. Až si jeho žena vezme fén do vany (bezesrandy se stalo loni u Blatné),  nebo až mu na zahradě krokový napětí skramaří část rodiny, tak se až pak budou dít věci a klást otázky. Proč jsem a jak jsem a kolikjsem na tom ušetřil....

tomáš buřival:
Konečně se k tomu někdo inteligentně vyjádřil - mám na mysli p. Hasalu. Nadto je asi  zřejmé, že komentářem v internetové diskuzi nikdo nepřebírá zodpovědnost za dílo tazatele.

Jouda_50:
To Sichinger: No nevím, proudový chránič je povinný, takže toho fénu a krokového napětí bych se nebál :-) jinak nepsal jsem že chci šetřit na vybavení rozvodné skříně, kabelech a tak ale na práci typu vysekej, zasádruj, dones, podej, nezavazej :-)

Ano, pan Hasala to napsal velmi výstižně

Lubomír Jindra:
Citace: Jaroslav Hasala  10.04.2010, 09:12

Tazateli určitě nešlo o to, aby někdo podle toho obrázku posuzoval, jak jsou utažené šrouby ... :)
Předpokládám, že ani po nikom nechce, aby mu podle toho obrázku napsal revizní zprávu ... :)

K této diskuzi uvedu modelový příklad :
Nějaký člověk si nechá udělat elektroinstala ci. Samozřejmě u odborníka s příslušným oprávněním. Na jeho práci se mu ovšem něco nezdá, tak to vyfotí a pošle sem. A zde místo nějaké věcné, konstruktivní diskuze vypukne vášnivá OT diskuze, kde ho většina diskutujících p.ředem odsoudí jako šetřílka, který chce všechno zadarmo a odkáží ho zpět na odborníka.

Diskuse na internetu může být ve Vámi uvedeném případě nápomocná i laikovi, ale je tu významné nebezpečí že poté, co mu "fotografii" diskutéři schválí takový laik podlehne falešnému pocitu bezpečí  :( místo aby zavolal nezávislého revizního technika, který by odhalil to co po internetu odhalit nelze.

Další nebezpečí je v tom že laik neví, co neví a neví čemu nerozumí, když neví, že to vůbec existuje a jak to má vypadat. Je hezké že takový laik dostane informace z více směrů - ale dokáže je správně vstřebat a pochopit?

Internetová diskuse nad správně provedeným rozvaděčem je střelba holubů v noci a to je věc nad kterou by se měl zamyslet a pochopit každý tazatel. Místo tohoto pochopení se tu kdosi vzteká, že snad někdo nechce poradit.  (doh) Všichni kdo tu jsou jistě chtějí poradit a dělají to rádi, jinak by tu nebyli  (poklona)

Jen třeba chtějí mít pocit že ta rada má smysl, má hodnotu, že to prostě není jen to střílení do holubů na které není vidět  :) Po mnoha zajímavých zážitcích z praxe, se takovému postoji vůbec nedivím ;)

Jirka Š. Svejkovský:
I já si myslím, že tato diskuse má být odborným středobodem elektriky v České republice a nikoliv "rádce zahrádkáře" bulvárního media. Nikdo z nás určitě nechce převzít (byť virtuální) zodpovědnost za někoho, kdo si špatně vysvětlí radu poskytnutou na základě polovičatých informací.

Nebo znáte někdo diskusi o jaderných zařízeních, na základě kterých si někdo sestrojil malý domácí reaktor? Ještě donedávna to patřilo do VTZ.

Pochybuji i o tom, že někdo obdrží jinde detailní odpověď na otázku "Jak si mám svařit tlakovou nádobu na LPG".

Raďme tam, kde se radit dá. Že bude 50% odpovědí "Najměte si odborníka" není naše chyba, ale je to způsobeno povahou této knowledge base.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana