Je takto zapojený bytový rozvaděč správně proveden?

<< < (22/30) > >>

Jouda_50:
Něco lze smysluplně vyřešit po internetu a něco ne.
Příklad: pokud někdo v automoto fóru položí otázku až nastartuje motor, zda má dříve sešlápnou spojku a pak řadit nebo obráceně, co dotyčnému poradíte?
- z otázky je jasné že o řízení auta s manuální převodovkou neví nic
- z otázky je jasné že chce řídit auto

Poradíte mu a bude vám jedno jestli zabije sebe někoho jiného?
Nebo mu řeknete ať se poptá u autoškoly po kondičních jízdách (třeba jezdil jen s automatem...)?

Takže?  ?

P.S.
ségra je instruktorka v autoškole a věřte že tam padají po x jízdách i zajímavější otázky  ;)
[/quote]

Bez problému mu poradím, stejně se s tím nejspíš ani nerozjede  :) ale tohle je trochu extrém
Když někdo bude chtít vyměnit brzdovou kapalinu doma, nebo brzdový obložení, tak pokud budu vědět jak na to nemám nejmenší důvod nepředat informaci dál. Jestli bude šikovnej tak to zvládne a když nebude tak se pro příště poučí a dá to rovnou do servisu.

Je každýho věc jestli poradí nebo ne, ale už mi to tady přijde trošku extrémní, neptej se ( i když od toho tu to fórum je) a mazej za elektrikářem.

Jan Hájek:
Se zájmem tuto diskuzi sleduji a dovolím si takový malý postřeh, co ji odlišuje od ostatních diskuzí v minulosti.

V současné době si hodně přispěvatelů /a teď myslím těch, kteří odpovídají správně/ začala uvědomovat jaká je skutečná cena odpovědi. Něco jiného je odpovídat pro radost na zajímavý dotaz, kdy sama odpověď odpovídajícímu rozšíří obzor, ale nic nepřinese za někoho dělat práci.

Donesení skleničky vody někomu na napití je milá pozornost a potěší obě strany, jenže v poslední době to již nejsou v dotazech prosby o vodu na napití, ale žádosti o naplnění bazénu, aby se mohl někdo cachtat a zbylo mu na pivo.

PS: Možná by nebylo špatné, pokud chce někdo ušetřit hotovost, udělat to formou výměny.
Mne třeba baví povídat o ochraně před bleskem, takže pokud za mne někdo bude sekat trávu, luxovat auto a dům, natírat okna, malovat pokoje, řídit za mne na služebních cestách, pomáhat mým příbuzným tak mu po celou dobu mohu vysvětlovat a vysvětlovat a vysvětlovat, budu na to mít čas a baví mne pozorovat lidi jak pracují.  ;D . Pravda oba dva bychom to měli pak přiznat jako nepeněžitý příjem, ale pokud ne, je to menší zločin než to dělat bez papírů.

Lukáš Malík:
Citace: Jouda_50  09.04.2010, 14:43

Ten zedník mi opravdu dělá za 60,- na hoďku, na černo ale to je jeho věc já ho nenutil, mně to takhle vyhovuje a možná je v důchodu, ale to nevím, neptal jsem se. Stačí, že je šikovnej a maká.

Odkud že to jste?? Chci vidět šikovného zedníka, který umí makat a za 60,-/hod  :D :D

JBubik:
Citace: Jan Hájek  09.04.2010, 15:35

V současné době si hodně přispěvatelů /a teď myslím těch, kteří odpovídají správně/ začala uvědomovat jaká je skutečná cena odpovědi. Něco jiného je odpovídat pro radost na zajímavý dotaz, kdy sama odpověď odpovídajícímu rozšíří obzor, ale nic nepřinese za někoho dělat práci.
PS: Možná by nebylo špatné, pokud chce někdo ušetřit hotovost, udělat to formou výměny.

No, upřímně řečeno, Vy máte oproti ostatním jednu výhodu: Většina dotazů na vás není od joudů, ale od lidí, co to myslí s ochranou alespoň trochu vážně a kde výsledkem bude pravděpodobně nákup zařízení dodávaného Vaším zaměstnavatele m (zda přímo v obchodě či jako zakázka od elektrikáře tu teď neřeším). Což si myslím, že není zas tak úpllně špatná zpětná vazba.

Ale jestli bude od teď podmínkou pomáhat Vašim příbuzným (zvlášť jestli jsou pěkné...)...... ;)

Jan Hájek:
Citace: JBubik  09.04.2010, 15:55

No, upřímně řečeno, Vy máte oproti ostatním jednu výhodu: Většina dotazů na vás není od joudů, ale od lidí, co to myslí s ochranou alespoň trochu vážně

(jednicka) máte pravdu, ale už se to taky láme.
Citace: JBubik  09.04.2010, 15:55

Ale jestli bude od teď podmínkou pomáhat Vašim příbuzným (zvlášť jestli jsou pěkné...)...... ;)

Tak to vás zklamu  :),

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana