Je takto zapojený bytový rozvaděč správně proveden?

<< < (21/30) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Milan Illek  09.04.2010, 11:53

K probíhající diskuzi:
I v džungli se dá žít, musíte však dodržovat zákony džungle. Nejlíp se tam daří opicím, umí dobře lézt po stromech. Pokud zákony džungle zavedete do lidské společnosti, bude potřeba vrátit se na stromy a trénovat. Problémy s elektroinstala cí vymizí.

A "džungli" je třeba zavést i jinam, takže scháním si pár trubek na rám, nějaká kola, když mi to někdo svaří za krabičku cigaret, nějaký motor tam našroubuje a mohu vyrazit. Jen hlupák zaplatí za auto balík peněz u výrobce....
Nebo by to mělo být jinak?
A proč u aut je nám to jasné, ale jinde ne?

JBubik:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  09.04.2010, 11:00

Elektrikář dostal prachy na ruku, takže neodvedl ani daň (s tím se dokážu ještě smířit) ale ani zdravotní a sociální pojištění. V okamžiku, kdy si vezme volno na ošetření člena domácnosti, nebo si zlomí ruku ale peníze chtít bude, že?
Nikdo vám nebrání sekat drážky, to zvládne i cvičený primát.
Mám ale takový dojem, že patříte mezi lidi, kteří mají po takové "práci" příjemný dojem, jak s tím krásně vydupali. Chodím po takových na revize a věřte mi, téměř pokaždé se předělává. A to už tak levné není, zvlášť když je to třeba pod dlaždičkama. vás ale asi nepřesvědčím.

To bohužel je o ekonomice..... .vzpomeňme si, kolikrát nám v životě někdo řekl když to uděláme bez papíru, máte to  o x procent levnější. Když to koupíte bez papíru, máte to levnější o DPH. A podobně. Šedá ekonomika je pro kupujícího ( ale i prodávajícího) vždy levnějším a jednodušším řešením, než nešedá. Lidi jsou tak zvyklí, dělají to už šedesát let a nevidí důvod, proč to měnit. Navíc stát je v tom i trochu podporuje - třeba tím, že zmenšuje odstup nižší sazby DPH (na stavební práce apod.) od té vyšší (na materiál a vše ostatní).

Že touto formou nemůže dojít k žádnému problému u koupě kanalizační trubky, jablek či vykopání rigolu je všem zřejmé. Že touto formou koupit pračku či si nechat zrekonstruovat elektriku či rozvod plynu nebo postavit nosnou stěnu v domu je blbost se sice ví, ale ty úspory lákají.......n avíc zda to je či není to pravé pro daňový systém v této zemi fakt nikdo neřeší. Zejména když má v povědomí milardy, co se zašantročí jiným způsobem...... .

Což není omluva joudů......

JBubik:
Citace: Jiří Schwarz  09.04.2010, 12:29

A "džungli" je třeba zavést i jinam, takže scháním si pár trubek na rám, nějaká kola, když mi to někdo svaří za krabičku cigaret, nějaký motor tam našroubuje a mohu vyrazit. Jen hlupák zaplatí za auto balík peněz u výrobce....
Nebo by to mělo být jinak?

kdybychom věděli, kolik opravdu po republice jezdí vyšperkovaných aut svařených ze tři či čtyř totálně bouraných dovezených na podvalníku za cenu šrotu, nikdy bychom strachy nevylezli na silnice...... :)

Lubomír Jindra:
Citace: Jiří Schwarz  09.04.2010, 12:29

Tak tak. Protože: nablískané auto před barákem, kastle vysoká aspoň 3,5metru, kola s průměrem metr, široké půl metru to je něco, to hned každý vidí jaký jsem masér, že jsem někdo! Že ta kára stojí před domem s opadanou fasádou, s uhnilým hromosvodem, elektroinstala ce z hliníku a střechou teče? Dokud neteče do obýváku, pivo je chlazený a bedna funguje je to přeci OK ne?
Vítejte v Česku  (fool)

Citace: Jouda_50  08.04.2010, 18:25

Až žasnu jak jste tu (skoro) všichni neochotni poradit a každého hned posíláte za odborníkem elektrikářem :-)

Něco lze smysluplně vyřešit po internetu a něco ne.
Příklad: pokud někdo v automoto fóru položí otázku až nastartuje motor, zda má dříve sešlápnou spojku a pak řadit nebo obráceně, co dotyčnému poradíte?
- z otázky je jasné že o řízení auta s manuální převodovkou neví nic
- z otázky je jasné že chce řídit auto

Poradíte mu a bude vám jedno jestli zabije sebe někoho jiného?
Nebo mu řeknete ať se poptá u autoškoly po kondičních jízdách (třeba jezdil jen s automatem...)?

Takže?  ??

P.S.
ségra je instruktorka v autoškole a věřte že tam padají po x jízdách i zajímavější otázky  ;)

Jouda_50:
Ten zedník mi opravdu dělá za 60,- na hoďku, na černo ale to je jeho věc já ho nenutil, mně to takhle vyhovuje a možná je v důchodu, ale to nevím, neptal jsem se. Stačí, že je šikovnej a maká.
Revize určitě problém nebude, revizáků mám kolem sebe několik a pokud revizi udělá dobře a vše proměří budu v klidu. Nestavím fabriku aby se v tom nevyznal, mi netvrďte, že když mu dám náčrtek kde co vede, tak že to podle toho nezkontroluje? Tomu nevěřím, to by musel být opravdu ten revizák z hospody u piva :-)
BTW: pokud se mě někdo zeptá jak vyměnit cd-romku v pc, tak mu to taky řeknu i když vím, že by se v tom hrabat neměl, bo nemá vyhl.50 ale od toho přece to fórum je, abychom si radili ne? Každý sám si musí zvážit riziko a za úraz el. prodem si pak může každý sám, neměl do toho hrabat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana