Je schopný aktívny bleskozvod chrániť pri odpore uzemnovača 15 Ohm?

<< < (4/7) > >>

Kamil Novák:
Citace: Fuk Tomáš  23.03.2010, 18:03

Zato o povinnosti mumlat to zaklínadlo tam nepíše (asi si chrání své know-how)  :D

Proslýchá se, že zaříkávání musí být pronášeno samozřejmě francouzsky, ale navíc v Okcitanském dialektu.
A to umí málokdo, tudíž se zatím nepodařilo moc aktiváku nastartovat.  >:D

Jiří Schwarz:
Ještě je tu možnost, že nějaký rychlostudent Plzeňských práv žije v představě, že nařídí blesku chovat se podle certifikátu výrobce aktivního hromosvodu...

Sorry, já vím, že Apríl je až za pár dní...

Jan Franěk:
Zatím to vypadá,  že ten aktivní hromosvod funguje.  ;D
Tady zaktivoval mnoho elektrikářů  ;D  ;D  ;D.

I pro mne je aktivní hromosvod jen tahem obchodníků a některých montážních firem, které v honbě za svým ziskem, s minimálními náklady a minimem práce, vlastně ohrožují své zákazníky. Prodávají a montují něco, co není dovolené a nikde neexistují aní relevantní zkoušky, které by prokázaly nějaký účinek.

Rozmahel Vladimír:
V žádném případě nejsem zastánce aktivních hromosvodů, ale pochází z Francie, kde je tedy legálně montován? Myslím, že Francouzi asi umí i více, než pojídání žab.  o:-)

Jaroslav Mrázek:
Tak zrovna teď předělávám projekt po jednom inženýrovi, který taky přesunul Českou republiku do Francie. Velice hezky popisuje proč tak učinil, ale už jeho základní předpoklad, že nemá podle čeho projektovat je chybná. Pro ochranu před bleskem dnes přeci platí soubor norem ČSN EN 62 305. Nikdo mě zatím nepřesvědčil o nějakých zázračných účincích koule na tyči a už vůbec o stejných nebo i lepších schopnest svést bleskový náboj do země pouze jedním svodem oproti více svodům doporučovaných v technické normě. Navíc si ještě uzemnění provedl měděnými tyčemi bez katodové ochrany. To by se asi okolním zemničům hodně nelíbilo.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana