Stačí dnes v bytě 1-fáze nebo je nutné mít 3-fáze?
IM:
Citace: Aleš Dobrovolný 31.12.2009, 12:00
Karel S.
Avšak vzhledem k tomu, že se jedná o jednorázovou platbu, bych těch pár tisícovek nešetřil, je to investice do spokojené budoucnosti.
To je ale omyl. Kromě jednorázové platby za navýšení jističe, též paušální platba za jistič každý měsíc, vyšší, čím je větší hlavní jistič.
Václav Pešek:
o tom vím své, mám přímotopnou sazbu, jistič 3*32A - přestože přímotopy občas - mno spíše výjimečně používám, pokud jsem z domu pryč
přímotopy mají zatím 4kw, po dostavbě podkroví budou mít +-7kw
což by 25 asi nedala, takže s tím nic nevymyslím, pokud budu chtít přímotopy občas použít...
Aleš Dobrovolný:
Citace: Milan Illek 31.12.2009, 13:04
To je ale omyl. Kromě jednorázové platby za navýšení jističe, též paušální platba za jistič každý měsíc, vyšší, čím je větší hlavní jistič.
Ne, že bych si byl na 100% jistý, ale na fakturách EON je stálá platba vždy za 25A jistič, ať už tam je 25 nebo nižší. Nebo se zcela zásadně pletu? A jak je to u jiných (CEZ, PRE)?
Václav Pešek:
se podivám, mám eon
Fuk Tomáš:
Citace: Aleš Dobrovolný 31.12.2009, 13:23
Ne, že bych si byl na 100% jistý, ale na fakturách EON je stálá platba vždy za 25A jistič, ať už tam je 25 nebo nižší. Nebo se zcela zásadně pletu? A jak je to u jiných (CEZ, PRE)?
To platí jenom pro jednofázové přípojky. U třífázových je měsíční paušál odstupňovaný už od 10A.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana