Stačí dnes v bytě 1-fáze nebo je nutné mít 3-fáze?
Václav Pešek:
platím za 3*32A - přesně jak mám..
Aleš Dobrovolný:
Citace: Fuk Tomáš 31.12.2009, 14:02
To platí jenom pro jednofázové přípojky. U třífázových je měsíční paušál odstupňovaný už od 10A.
Á tak to se omlouvám za dezinformaci. Tiše se stydím, že to nevím. 8)
Jaroslav Klinský:
Tak se vracím ještě jednou k dotazu, zda 20A/3 nebo 25A/3. Aby vyšel jistič 20A/3, musel byste mít přesně rozlišené zásuvky, na kterou fázi je lze použít momentálně použitý spotřebič a také počítat, jestli ho ještě můžete zapnout či ne - např. mikrovlnou troubu neudrží v některých případech 16A/C, nebo trouba může běžet na skoro 16A a co k tomu připojíte? Když budu mluvit za sebe, asi by mne to nebavilo pořád hlídat, co mohu a co nemohu zapnout do té které zásuvky. Je ale dobré si spočítat, jaký je rozdíl při zaplacení jednorázové částky (navýšení ampér) při 20A/ a při 25A/3 a také jaký je rozdíl při pravidelné platbě. Tak jsem se podíval na rozdíl připlatbě za jističe 20/25A - měsíčně je to 18,-Kč. Nevím, jestli ušetření 18,-Kč za měsíc stojí za starosti, které lze předpokládat.
František Šohajda:
Pan Klinský má pravdu....za tu cenu to nestojí...mít slabý jistič tady 20A/3...
Dříve to dělalo více, ten rozdíl asi kolem 100 Kč plus-mínus měsíčně....to hodně lidí si nechalo předělat...
v RD ....osobně jsem jich dělal několik /snižoval z 25 na 20 A/3../, ale to už je nějaký ten rok...dalo se ušetřit...za rok to dělalo celkem na tu dobu dost...
Hugo K.:
Zatím se zde nikdo nezabýval stavem elektroinstala ce před bytem.
Také se k tomu zřejmě budou vyjadřovat zástupci společenství vlastníků bytů v daném domě (nebo taknějak).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana