Lze kabely v bytě nastřílet či nalepit na zeď a přelepit tapetou?

<< < (7/10) > >>

Zdenek Hejčl:
Svislé drážky není takový problém, horší jsou vodorovné, pokud se neumístí do podlahy. Tam je problém se statikou. 2 mm je málo, chce to malinko více do panelu zahloubit, pokud nechcete mít hrby na panelu.

sniper76:
Hrby nebudou, protože se CELÁ stěna přetáhne stěrkovací hmotou s armovací mřížkou "perlinkou". Panel nikdy není dokonale rovný a zbylé 3-4mm na celé výšce stropu vytratím tzn. nad kabelem cca 1mm, hned vedle 4mm, u stropu a podlahy 0mm. Pokud je někdo perfekcionista a trvá na dokonalých geometrických tvarech nezbývá nic jiného než sehnat techniku a nabrousit sekáče. Kdybych bydlel v paneláku, tak bych hrb cca 3-4mm na 2.5m výšky snesl, protože při nových jemných omítkách v celém bytě nikdo nic nemůže vidět.

Zdenek Hejčl:
To je pravda, viděl jsem sesazené panely s přesností 2 cm odskoku, nádherný hrb.  :'(
 Nějak se to nepovedlo a v paneláku ztratí.  o:-)
Natáhne- li se celá stěna pak se odstraní některé nedokonalosti.  :)

Václav Pešek:
sniper: právě to je o tom, jak to kdo moc řeší...

já jsem koupil a postupně předělávám 100let starý kamenný dům o půdorysu nepravidelného čtyřúhelníka, křivé je všechno... ale pokud to za 100let nespadlo už to nespadne :-) a je tu světlo, teplo, sucho, místo - já se z nějakých hrbů a nepravoůhlých půdorysů nezblázním...

ale mám  známého, ten řeší milimetry - jiného vyštěkal za to že měl na výšce cimry špaletu 3mm od svislé kolmice....

když byl u mne, jímal se ho infarkt .-)

takže pokud se nad křivotiny povzneseš a zašamoníš to pod perlinku a schováš...   není dál co řešit...

Václav Pešek:
já mám na stěnách hrubý - ozdobný štuk - dává se často na vnější fasády - pak to nevypadá zle, spíš zajímavě ,  ale blbě se to maluje :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana