Lze kabely v bytě nastřílet či nalepit na zeď a přelepit tapetou?

<< < (4/10) > >>

Štěpán RYBÁŘ:
To Tomas Jarovec: Ted jsem si jeste precetl jednou ten technicky popis odkazovaneho vodice. Ma jen nejvyse 0.75 mm2. Pokud se nepletu, normalni CYKYlo kabel ma jeden vodic 2.5 mm2. Hada, ze asi z nejakeho rozumneho duvodu. Nevadila by normam a revizi ta mensi hodnota? Pominu-li, ze ten odkazovany vodic je jen vodic a ne kabel - ma o jedno oplasteni min.

Martin Lysý:
Kabely CYKYLo se běžně vyrábí i o průřezu 1,5mm2 (pro použití např. u světelných obvodů). Jestli chcete mermomocí něco "zahřebíkovat" a to přímo do pláště kabelu, tak zvolte můstkový kabel CYMY. 

Pavel Horský:
Citace: Štěpán RYBÁŘ  21.12.2009, 10:49

Jinak dneska rano u me byl elektrikar, rikal zasekat nizko pod panel pro CYKYlo kabel. Akorat ta cena za celou tu praci - jdu sbirat prazdne flasky. :-(

Není to zrovna práce, kterou by každý vyhledával. Sekání nebo frézování drážek do panelu je přímo "hnusná" práce, kterou si pak nechá elektrikář náležitě zaplatit. Nezapomínejte, že se v ceně odráží i opotřebení nářadí, které k této činnosti používá. Údržba takového nářadí není zadarmo.
Místo sbírání flašek si to připravte sám. Půjčte si od vašeho elektrikáře jeho nářadí za poplatek a můžete začít.

Jan Němec:
Teda  na tohle bych nikomu nářadí do ruky nepůjčil. Mohlo by to vyjít dost draze. Navrhuji půjčovnu, nebo si to koupit. Nebo pořídit v Hornbachu za pár kaček a když to odejde, reklamuju.

Pavel Horský:
Citace: Jan Němec  22.12.2009, 07:59

Teda  na tohle bych nikomu nářadí do ruky nepůjčil. Mohlo by to vyjít dost draze. Navrhuji půjčovnu, nebo si to koupit. Nebo pořídit v Hornbachu za pár kaček a když to odejde, reklamuju.

:D :D :D  (jednicka)  Čekal jsem takovou odpověď. Já bych na tuto práci nářadí taky nepůjčil.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana