Lze kabely v bytě nastřílet či nalepit na zeď a přelepit tapetou?
Jaromír Urbanec:
lepší než řezat tvrdý panel je při stěnách vysekat drážku do podlahy, beton v podlaze je mnohem měkčí než panel a zásuvky lze dát na lištovou dvojkrabici těsně k podlaze
Antonín Vaněk:
Také jsme kdysi v novostavbě z paneláku i porotermu používali tavnou pistoli pro nalepení plochých kabelů, ale po nalepení jsme je sádrovali protože se po chvíli uvolnili a spadly. Byla to jen pomůcka pro lepení hlavně na stropy.
Lukáš Malík:
Panelákové byty jsou vždy trošku problém...
Nejlepší je vést to drážkou u podlahy, ono tolik bince se zase neudělá a nad podlahu zásuvky. Světla už jsou horší m :-\
Hugo K.:
Napadá mne ještě věrší šílenost.Proč ty kabely schovávat pod tapetu?
Když si přečtete sem tam nějaký ten rozhovor s mladým nadějným architektem,tak se fantazii meze nekladou.
Pravda,kabelový žebřík v předsíni bude působit poněkud extravagantně.
Když se před návštěvou zmímíte,že jste to dělal po konzultaci s architektem XY,se kterým jste se setkal náhodně na dovolené a který tvoří tam a tam,9 z 10 návštěvníků bude pět chválu,a 5 z 10 bude škemrat,abyste je s architektem XY seznámil.Budet e bez práce a ještě IN. ;D
Štěpán RYBÁŘ:
To Hugo K.: Neni to takova silenost. Napadlo me to take. Ale nenasel jsem zadny "hezky" kabel, ktery by vyhovoval normam. Hezkym rozumim takovy, co vede treba ke stropnim stahovacim svetlum - pruhledny obal a vevnitr je videt cervena med. Musel by byt dostatecne odolnu pro prorazeni. Navic manzelka trochu reptala, ze nema pochopeni pro takoveto axperimenty, nicmene, kdyz nemam kabel, nemam ji cim presvedcovat. Neznate nejaky takovu? Nechci bily, cerny, barevny, jen pruhledny.
To Tomas Jarovec: Omitku doma nemam zadnou, jen stuk. Oblozit cely byt deskami z cehokoliv se mi moc nechce (cena, prace), navic by byl problem s vestavenymi predmety (nove oblozkove zarubne dveri, jedna vestavena skrin, polozena korkova podlaha. Ja vim, elektrika se mela delat nejdriv, ale ja uz takhle byt (z poloviny udelany) koupil. Ten vícežilový páskový kabel PNLY jak uvadite, ma v popisu uvedeno, ze je datovy. Navic ja revizi chci. Aby se mi nekdo nekdy v byte nezabyl, nebo byt nevyhorel a ja neplatil nejen sobe, ale i sousedum.
To Jaromir Urbanec a Lukas Malik: Podlahy byly uz hotove a z korku. To by bylo dost drahe, Navic to stejne neresi problem vedeni ke stropnim svetlum a ke spinacum (vypinacum).
To Jaroslav Klinsky: Ano, toho nastrelovani se take bojim. Kdyz jsem videl, jak si s betonem neporadi standardni nastrelovaci hrebik... Pocital jsem s necim takovym, jako jsou hrebikove jehly do panelu pro veseni obrazku. Ale porad nevim.
Jinak dneska rano u me byl elektrikar, rikal zasekat nizko pod panel pro CYKYlo kabel. Akorat ta cena za celou tu praci - jdu sbirat prazdne flasky. :-(
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana