Pomůže mi elektrocentrála napájení teplovodního čerpadla?
Jiří Schwarz:
Tak tu hladinu zvuku bych bral jako důležité měřítko.
V létě u nás na pouti prezentovala jistou hudbu skupinka lidí, něco jako "imitace indiánů", někteří hrají "live", tihle pouštěli CD a měli právě takovou centrálu, malou červenou, smrděla hrozně a pro kravál z centrály skoro nebyla slyšet hudba. :zz:
František Šohajda:
Zákazník mě kontaktoval o náhradní zdroj pto čerpadlo kotle na ÚT.Při výpadku el. energie mu v neřítomnosti "vyvřel" KOTEL. Jako nejúčinější se mi jeví náhradní UPS vyrobená pro čerpadla ÚT.
Na internetu jsem je hledal a prodává je firma ANCER UPS,s.r.o., Praha, mail: cepela@ancer.cz
Jsou různého výkonu asi od 80-500W.Napájení je z akumulátoru auta o kapasitě 50-150 Ah.Dle doby požadované zálohy. UPS má i nabíječku baterie.cena asi 3000-4000.-Kč + baterie.
Nemám s ní zkušennosti, proto kdo má ať se o ně podělí.UPS jsou deklarovány jako napájení
oběhových čerpadel.
Anonymous User:
NZ 200, nebo něco stejného jsem montoval loni švagrovi, zatím v pohodě. Má to čidlo na trubku, takže když kotel dotopí/tuhá paliva/, tak čerpadlo vypne.
Jan Franěk:
Montoval jsem několik f. měničů k čerpadlúm a sám používám taky jeden. Jsem s nimy poměrně spokojený a jsou vyzkoušené i na dobu provozu.Čerpad lo jelo přez 8 hodin na aku 55Ah. Dál nebylo zkoušeno protože zákazníci potřebují kotel nechat dohořet a k tomu stačí u kotle tak 2-4h.K tomu dlouhodobému provozu.Souhla sím s tím že ty levné centrály budou asi na nic(z hlediska dlouhého provozu)a měnič je omezen výdrží akumulátoru.Je to věc kompromisu.Cen a/užitnost. Co si asi vyberete?
Anonymous User:
Centrála má jednu zásadní nevýhodu - musí jí někdo nastartovat.Kd ežto záložní zdroje pracují zcela automaticky.Já si ups pořídil spíše z důvodu nepřetopení kotle než chodu čerpadla za beznapěťového stavu.
Ono rozdováděný kotel má neuvěřitelnou setrvačnost a uchladit ho resp udržet ho pod bodem varu vody potažmo ho nepřetopit je docela problém.Je to otázka několika minut když vám kotel stoupne z provozní teploty na 100°C.A pokud nejste doma a manželka si odskočila na kafe k sousedce tak děkujete tomu nahoře že jste těch cca 5000kč obětovali a ten záložní zdroj si pořídili.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana