Pomůže mi elektrocentrála napájení teplovodního čerpadla?

<< < (5/7) > >>

glami2004@volny.cz:
no ta centrála za ty 3000 kč těch pár vatů co dá ta je schopna dávat tak 2 až 3 hodiny ,2až 3 dny tak možná dvakrát a pak do popelnice,je to daný asi konstrukcí ,která je dost poddymenzována (mazání,chlazení...)
Ale mám osobní skušenost s levnýma Ec s 4takt motorem (věrná kopie EC YAMAHA 2kvA)popřípadě (jiného renomovaného výrobce)ale za ceny od
6500 do 12000 Kc. Ze je to Čína se pozná podle namontované svíčky, ikdyž na odlitku karburátoru je vyraženo Walbro. Ale s tím si nikdo hlavu neláme. Po koupi a naplnění olejem a beneli,jsem tu mašinku nechal asi 1hodinu běžet na prázdno aby se ohřála.Pak vyměnit ten olej(asi 1/2l.)Nalej si to do sklenice a koukej na stříbrnou emulzi s kovovýma pilinama na dně.Ale tonic,znovu čistej olej a vyjet celou nádrž do sucha s cca30% zatížením ,použil jsem přímotop (odporová zátěž).Jak to dojelo asi 10hod.Tak znovu vyměnit olej(už to bylo podstatně čistější)a stroj je připraven k trvalejší zátěži.
v dnešní době má za sebou asi 750 motohod a to několikrát jela bez vypnutí i 3 dny (72hod.)je pravda že přístroj jsem doplnil o el.měřič provozních hodin u Conráda si 300kc,velice důležité, pro představu kdy měnit olej intervaly jsem postupně prodlužoval podle stavu oleje(návo hovoří tak trochu skresleně jak často měnit olej)ale měnit se musí není to dvoutakt.
Max spokojenost a je to ta 1/5 ceny profi centrál a spotřeba asi 1l/1hod stím že těch 10A/230V to opravdu dá.:grin:

wolfspitz:
Jako záložní zdroj jsem koupil vojenskou elektrocentrál u Č-EB 2-T 400/230-2V (2,5 kVA)s motorem HONDA GX 270 VXE7.Splňuje normy NATO a je naprosto vším vybavená (dokonce i dálkovým ovládáním,startováním a také elektrickým palivovým čerpadlem).Beží přímo sametově a má i nerezovou 3metry dlouhou výfukovou hadici pro provoz v místnosti nebo autě. Za 15 000 Kč (Bez DPH) je to skoro zadarmo a když navštívím supermarkety jenom žasnu co tam nabízejí.

Jan Němec:
Nevím jakou dobu potřebujete zálohovat chod, ale na stejné aplikace, do míst, kde prostě elektřina vypadne několikrát a někdy i na 24hodin používám Aku cca 50-100Ah a dobíječ12V/ střídač 230V v kompaktu. Baterie stojí 2500 a dobíječ 4000. A přepne to spolehlivě vždy, i když spím a nečekám, až mi kotel zaklepe na dveře od ložnice.

Martin Novák:
To wolfspitz:

Prosim Vas, kde je mozne tuto centralu za tyto penize sehnat?? Hodne bych neco podobneho potreboval...

wolfspitz:
Armádní elektrocentrál u jsem koupil ve firmě HAAS Hroby u Tábora (asi 10 Km).Mají tam ještě asi čtyři na skladě. Ve čtvrtek 16. 3. tam po něco pojedu a tak mohu podat zprávu.
Jiří Novák zdraví Martina Nováka.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana