Pomůže mi elektrocentrála napájení teplovodního čerpadla?
M.Kácha:
Uvažuji o koupi hoby elektrocentrál y DEK BC 065 o výkonu 600W z hypermarketu za cca 3000Kč. Potřeboval bych ale posoudit vhodnost použití. Chtěl bych ji použít pro napájení teplovodního čerpadla kotle ústředního topení v době výpadů el. proudu. Parametry čerpadla: Piccola 220V,50Hz, 0,38A, P= 65W Nedochází u těchto laciných elektrocentrál k výkyvům napětí či proudu a je schopna nepřetržitého provozu při doplňování paliva třeba několik dní?
Anonymous User:
Zkušenosti s elektrocentrál ou nemám, ale s jinými lacinými výrobky z hypersupermark etů, a to dosti špatné. Někde jsem o tom četl. Aby mohl být výrobek levný, musí ho vyrobit levná pracovní síla a něco se musí ošidit. Tím vás nechci odradit od koupi a vyzkoušení výrobku. Třeba se ozve někdo, kdo má dobré zkušenosti. Držím vám palce.
P.S. Jak časté a jak dlouho máte výpadky, nebylo by lepší použít měnič.
Miloslav Janoušek:
Zkušenosti s elektrocentrál ou nemám, ale s jinými lacinými výrobky z hypersupermark etů, a to dosti špatné. Někde jsem o tom četl. Aby mohl být výrobek levný, musí ho vyrobit levná pracovní síla a něco se musí ošidit. Tím vás nechci odradit od koupi a vyzkoušení výrobku. Třeba se ozve někdo, kdo má dobré zkušenosti. Držím vám palce.
P.S. Jak časté a jak dlouho máte výpadky, nebylo by lepší použít měnič.
Zapomněl jsem se přihlásit čas: 20.01.2006 18:43
M.Kácha:
O měniči jsem taky uvažoval, ale ten zálohuje jen do několika málo hodin - a ceny kvalitních akumulátorů jsou vysoké.Řešení elektrocentrál ou jsem bral "pro klidné spaní" v době nouze. (poklona) za názory.
kokeš jiří:
mam centralu honda 2,7kW a jsem spokojen, v pripade potreby mi na ni bezela cela prodejna.Probl em u techto central je v regulaci, honda ma odstredivou ponorenou v oleji, takze se mi zpocatku stalo, ze kdyz jsem ji startoval se zatezi, dostala se do velkeho kolisani otacek, napeti bylo mezi 170 a 280v.pochopite lne jsem si spalil elektroniku frekvenc. menice. Centrala startovana bez zateze makala jako diva a bez poruch. Predtim jsem mel takovou malou z Baumaxu, ta mela regulaci takovym praporkem v proudu nasavane smesi, praporek se zadrhnul a vse slo do haje.Poznamka= vykonu neni nikdy dost.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana