Je ocenění nákladů na ztráty podle ČSN EN 62305 správné?
Aleš Dobrovolný:
Citace: Jan Franěk 04.12.2009, 06:55
Na televizi za 30 000Kč jsou všichni ochotni šetřit, ale investování do ochran, není v našich končinách zrovna IN.
Obávám se, že televize za 30k a přepěťová ochrana za 50-100k je zrovna tím příkladem, kdy se začíná uvažovat o přípustném riziku.
Zdenek Hejčl:
Celá věc má háček:
1/ ta televize je vidět a mohu se chlubit... ;)
2/ ochrana vidět není, tudíž se s ní nemohu chlubit... :'(
Každý může volit jakou cestou se dá. o:-)
Jan Alin:
Citace: Zdenek Hejčl 04.12.2009, 11:00
Celá věc má háček:
1/ ta televize je vidět a mohu se chlubit... ;)
2/ ochrana vidět není, tudíž se s ní nemohu chlubit... :'(
Každý může volit jakou cestou se dá. o:-)
No v případě že cena ochrany převýší dvakrát cenu chráněné věci myslím že chlubení nechlubení je cesta jasná, lepší si v případě zničení nebo poškození věci za ušetřené peníze koupit věc novou a ještě něco zbude ;D. Jen tak mimochodem, jaká je životnost svodičů přepětí?
Tím nechci říct že svodiče považuji za zbytečné, právě naopak, ale jak se říká "všeho s mírou ;)".
Zdenek Hejčl:
To Jan Alin:
Když k tomu připočítám celkovou cenu elektroniky co je doma a mohla se zničit, dostáváme se poněkud k jiným číslům.
Jan Alin:
Citace: Zdenek Hejčl 04.12.2009, 14:04
To Jan Alin:
Když k tomu připočítám celkovou cenu elektroniky co je doma a mohla se zničit, dostáváme se poněkud k jiným číslům.
Tak sem se doma schválně porozhlédnul co by mě mohlo stát takové blesknutí :), nakonec jsem přišel na to že způsobená škoda na elektronice by vlastně nebyla tak veliká pokud počítám jen hardware, až mě to samotného překvapilo. Největší ztráta by pro mě byla čas který bych musel věnovat obnově. Je jasné že pro byt nebo domek přepěťová ochrana za 50-100k je přehnané číslo ale i 30000,- je podle mě ekonomicky dost vzhledem k tomu že dojde při špičce ke zničení části ochran a pravděpodobně i části elektroniky. Je fakt že sám jsem kovářova kobyla, svodič do rozvaděče i se svodičem do zásuvky na výpočetní techniku mě leží pěkně ve skříni protože již přes rok mám vždy na práci něco jiného ale aspoň se jim při bouřce nic nestane a pro pojišťovnu mohu uvést že jsem v době bouřky měl doma dva stupně ochrany před přepětím :D.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana