Četli jste již ČSN 33 1600 ed. 2?
Jan Franěk:
Citace: František Šohajda 03.12.2009, 10:33
To doufám že normy tvoří odborníci !....Ale někdy mě připadne ,že to po sobě ani nečtou !
Už jsem se zůčastnil jednoho připomínkování norem. Takovou možnost má, pokud je zájem, v podstatě každý z nás. Musím se přiznat, že to vůbec nebylo jednoduché a moc jsem tomu nakonec nepomohl.( Bohužel hlavně z časových důvodů) Sám jsem byl překvapen, co je to za práci a hlavně co to stojí času. Věřte mi, že to opravdu není jednoduché a byla to pro mne velmi dobrá zkušenost. Obdivuji kolegy, co se tomu věnují intenzivně. Klobouk dolů. Ale i tak občas něco unikne pozornosti, nebo nejsou připomínky vzaty v potaz (z nějakého důvodu) a někteří hned mají důvod lamentovat nad "paskvilem" i když vůbec nemají přestavu, kolik to stojí práce. Doporučuji každému si to zkusit.
Zdeněk Mancl:
Souhlasím s kolegou Šohajdou - kapka barvy nebo vosku na hlavičce šroubu nedělá přeci spoj nerozebirateln ým! Nicméně - kdysi jsem otevřel diskusi, zda prodlužovačky zhotovené kvalifikovaným řemeslníkem posuzovat při revizi jako výrobek, či navrhnout výměnu - ustanovením nového znění normy je tento problém vyřešen.
Karel Popp:
V souvislosti s kvalifikací pro revize el.spotřebičů, mám dotaz, zda el. spotřebič a el.ruční nářadí jsou dle zákona vyhrazeným technickým zařízením. (poklona) .
Karel Popp:
Citace: Zdeněk Mancl 09.12.2009, 21:18
Souhlasím s kolegou Šohajdou - kapka barvy nebo vosku na hlavičce šroubu nedělá přeci spoj nerozebirateln ým! Nicméně - kdysi jsem otevřel diskusi, zda prodlužovačky zhotovené kvalifikovaným řemeslníkem posuzovat při revizi jako výrobek, či navrhnout výměnu - ustanovením nového znění normy je tento problém vyřešen.
Cituji ČSN 34 0350 ed.2 " Úvod-Pohyblivé přívody el. předmětů pevně připojené i oddělitelné a prodlužovací pohyblivé přívody včetně kabelových a šňůrových souprav, která nesplňují požadavky této normy, ale neohrožují bezpečnost osob, hosp. zvířat a majetku nemusí být vyřazeny z užívání a mohou být i nadále požívána". Rozebiratelná vidlice (zásuvka) ohrožuje bezpečnost?
Kamil Novák:
Citace: Karel Popp 10.12.2009, 11:59
Rozebiratelná vidlice (zásuvka) ohrožuje bezpečnost?
To se ptáte vážně ? :-[
Nebo to snad zde někdo tvrdil ? ??
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana